Екс-керівник Української служби “Голосу Америки” Андріан Кармазин поділився  досвідом зі студентами-журналістами

22.05.2019 | 14:30

Екс-керівник Української служби “Голосу Америки” Андріан Кармазин поділився  досвідом зі студентами-журналістами

 

Вчора, 21 травня, на факультеті журналістики відбулася зустріч з Адріаном Кармазиним, американським журналістом українського походження. Адріан – екс-керівник Української служби “Голосу Америки” та спеціальний радник зі стратегічних комунікацій та розвитку фундації “U.S. – Ukraine” у Вашингтоні.

         Журналіст розповів про особливості роботи “Голосу Америки” з часу розпаду СРСР до сьогодні, поділився зі студентами власним практичним досвідом редактора й керівника іномовлення. Окрім того, обговорили ще декілька важливих та актуальних питань, зокрема інавгурацію новообраного глави нашої держави, роль українського телебачення, а особливо каналу “1+1” на виборах Президента України, важливість вивчення медіаграмотності та необхідність впровадження такого предмету в шкільну програму, редакційну політику провідних американських телеканалів та дезінформацію у твітах Трампа. Студентів також зацікавило, як складається ситуація перед майбутніми виборами президента США та яку роль відіграють іноземні медії у формуванні політичної думки громадськості.

         До слова, Адріан Кармазин відвідує Львівський національний університет імені Івана Франка не вперше – охоче ділиться знаннями та досвідом. А студенти завжди раді почути про роботу журналіста з уст практика.

 
Василина Легка,
студентка третього курсу