Факультет журналістики гостинно відчиняє двері!

12.02.2017 | 09:22

Традиційно факультет журналістики вітає абітурієнтів. 11 лютого відбувся День відкритих дверей, де потенційні вступники змогли дізнатись про факультет та ознайомитись з можливостями сучасної журналістики. Понад 30 школярів з Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Сумщини, Дніпропетровщини, а також із Сум, Кропивницького та Миколаєва завітало, аби дізнатися детальніше про умови вступу та особливості Львівської школи журналістики, якій вже понад 60 років. Під час зустрічі з абітурієнтами заступник декана факультету журналістики Ярослав Табінський розповів детально про умови вступу, критерії творчого конкурсу, а також про історію та перспективи факультету. Ми поспілкувалися з кількома майбутніми вступниками.

«Цього року я активно готуюсь до ЗНО, але не забуваю розвивати свої журналістські навики, адже для вступу на цей факультет потрібно знайти себе та свою індивідуальність. Завдяки зустрічі, що відбулась сьогодні, я зрозуміла, що потрібно рухатися вперед та здобувати більше знань для подальшого навчання» (Юлія, Львів).

«Я обираю Львівський національний університет імені Івана Франка, бо думаю, що тут відкрию для себе багато цікавого. Хочу на 3 курсі обрати кафедру радіомовлення і телебачення. Сподіваюсь, що викладачі допоможуть мені реалізувати себе у журналістиці» (Павліна, Судова Вишня).

Також на зустрічі були учасники Малої академії наук, які вже вивчають «кухню журналістики» та знають деякі секрети, щоб досягнути успіху в медіа.

«Я закінчила Малу академію, адже ще на першій парі зрозуміла, що без журналістики мені дуже важко. Викладаю свої думки у соціальні мережі, а зараз надзвичайно захоплююсь написанням статей у газету Малої академії. Також у майбутньому хочу втілити свої навики у сфері радіо і телебачення» (Вікторія, Львів).

До вступу у виші залишилось ще достатньо часу, аби абітурієнти обрали свою майбутню професію, спеціальність, заклад для навчання, а також підготуватись до нового етапу – студентського життя.

Юлія Біль

                                                                    Світлини Андрія Гірняка