Гостем факультету став один із успішних «The Ukrainians»

22.10.2017 | 13:34

У вівторок, 17 жовтня, до студентів І курсу завітав засновник проекту «The Ukrainians» Тарас Прокопишин. Відбувалося це у рамках курсу «Соціальні комунікації», на запрошення викладача Наталії Богданівни Габор. Протягом лекції молодь мала нагоду дізнатися історію успіху цього незалежного українського медіа.

Отож, спочатку гість розповів про заснування проекту, який планували як виключно благодійний. «Часто до українців ставляться як до страждальців, до людей, які постійно терплять нещастя і горе. Але ж серед нас безліч людей, яким вдалося досягти успіху! І зробити це чесно і справедливо. Бо якщо хтось і бачить щасливу чи заможну людину серед українців, то, перш за все, асоціює її з якимись нечесними шляхами. Тому метою проекту стало ознайомити світ і самих українців із справді успішними громадянами нашої держави,» – говорить Тарас.

Цікавим було й те, що колектив засновників і перших працівників складався лише з 3 людей. До проекту не хотіли залучати інвесторів, оскільки бажали створити саме незалежне українське ЗМІ, медіа-холдинг європейської якості. Тому на початковому етапі в проект вкладали свої стипендії.

З часом проект став популярним, проте залишався неприбутковим, вимагав інвестицій. «The Ukrainians» перебував у статусі «хобі» для тих, хто працював над ним. Доводилось поєднувати навчання, роботу та ще й доволі успішне хобі. Засновники зрозуміли, що так не вдасться покращувати його, тому оголосили перерву. У цей час за допомогою благодійних внесків українців через платформу «Спільнокошт» зібрали гроші на розвиток медіа. І перезапустилися з новою потужністю, новими ідеями і, що немало важливо, з ресурсами.

Протягом лекції студенти також мали можливість поставити гостю запитання. Спілкувалися і про журналістську освіту, і про працевлаштування. І про те, що найбільш потрібне для успіху проекту.

Наприкінці Тарас поділився планами, що поки живуть в голові засновників, але незабаром будуть реалізовані. Перш за все, статті продублюють англійською мовою, аби історії успішних українців знали й за кордоном. Є ідея також розповідати про тих українців, що досягли вершин за її межами.

«Неважливо, де ви перебуваєте, важливо, чи рухаєтеся у бажаному напрямі,»- такою фразою Тарас Прокопишин, один із успішних українців, завершив розмову із студентами і побажав рухатися у правильному напрямі.

«Такі зустрічі насправді мотивують, дають якесь натхнення розвиватися й рухатися вперед. Як власне, і сам проект. Ти спостерігаєш за історіями інших, за їх шляхом до мети і розумієш: у мене також все вийде, варто тільки працювати і йти наполегливо до своєї мети,» – ділиться враженнями студентка Софія Несин.

Марія Оринчак,
студентка групи ЖРН-15с