«Громадянська веб-журналістика» доступна для школярів

28.03.2018 | 10:46

26 березня 2018 року на кафедрі нових медій нашого факультету відбулося відкрите заняття у межах дисципліни спеціалізації «Громадянська журналістика веб-журналістика», який проводить викладач кафедри нових медій, кандидат наук із соціальних комунікацій Юліана Лавриш. На заняття, окрім студентів-третьокурсників, прийшли і школярі, вихованці гуртка «Юний журналіст» при Львівському міському координаційно-методичному центрі «Галицьке
юнацтво».
З коротким вступним словом виступила доцент кафедри нових медій, Наталія Габор, яка розповіла про становлення інтернет-журналістики в Україні та можливості світу нових медій.
На парі студенти та їхні молодші колеги обговорювали саме явище громадянської веб-журналістики, пропонували власні варіанти – як можна стати громадянським журналістом у мережі, наводили переваги та недоліки такого феномену.
Студенти 3 курсу – Ярина Балабаник, Тетяна Байбак та Юлія Прокопчук – ознайомили усіх із різними досвідами громадянської журналістики у країнах Європи та США. Дівчата розповідали про музичних, наукових YouTube-блогерів, а також про те, як успішно ведуть фешн-блоги на YouTube, в Інстаграмі, Твіттері у Великобританії.
Студенти та школярі обговорили особливості кожного прикладу громадянської журналістики, переваги, які допомагають йому бути популярним і завойовувати нових прихильників, дискутували, чи можливо українському медіа-простору переймати подібний досвід.

Підготувала студентка 3 курсу Ірина Ладика