Креативний диктант для першокурсників

20.11.2018 | 13:00
9 листопада 2018 року на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка в рамках курсу «Українська мова в ЗМІ (у т.ч. професійне спілкування)» першокурсники взяли участь у конкурсі на найкращий творчий диктант з продовженням.
Таку креативну акцію приурочили до Дня української писемності та мови. Студенти мали можливість не лише продемонструвати вміння грамотно писати, а й могли відчути себе авторами короткої прози. Оскільки одне із завдань полягало в креативному закінченні оповідання поетеси, письменниці, доцента факультету журналістики Галини Яценко «Ти можеш!». Звичайно, особливу увагу також звертали на оригінальність заголовка.
А вже за тиждень, 16 листопада, було оголошено переможців у кожній групі. Ними стали: Катерина Богославець (ЖРН-11с), Валерія Дудник (ЖРН-12с), Анастасія Крупка (ЖРН-13с). Студентів нагородили символічними грамотами і книгою відомої американської журналістки, двічі фіналістки Пулітцерівської премії у номінації «Коментар», Регіни Бретт «Бог ніколи не моргає. 50 уроків, які змінять твоє життя».
Андрій Яценко,
доцент факультету журналістики