Про науково-методичний семінар на кафедрі нових медій

04.04.2018 | 20:00

Інтернет-журналістика й правове регулювання: про проблеми та перспективи у дискусії на кафедрі нових медій

28 березня на кафедрі нових медій відбувся науково-методичний семінар, присвячений правовим аспектам веб-журналістики в Україні. Доповідачкою з теми була асистент кафедри Юлія Луць, яка окреслила чільні  проблеми в системі юридичних прав та захисту журналістів, що працюють з онлайн-ресурсами.

Серед питань, що спричинили дискусію між викладачами необхідність чи недоречність у врегулюванні медійної діяльності в інтернет-просторі, закономірність обмеження роботи інтернет-ресурсів, що фпублікують недостовірну інформацію, новели до чинних медіа-законів та законопроекти, що можуть обмежувати свободу слова в онлайн-просторі під приводом захисту національної безпеки країни тощо.

Члени кафедри погодились у тому, що на сьогодні в Україні не достатньо розвинена правова журналістська культура у використанні можливостей віртуальної мережі. Доки самі журналісти не розроблять ефективних механізмів протидії  фейкам, «джинсі», і, в тому числі, інформації, яка працює проти інтересів національної оборони, в українському парламенті з’являтимуться суперечливі законопроекти.