Рада молодих вчених

04.10.2018 | 13:15

На факультеті відновила роботу Рада молодих вчених

3 жовтня 2018 року на факультеті журналістики відновила роботу Рада молодих вчених. Як зазначила ініціатор заходу, заступник декана з наукової та навчально-методичної роботи Соломія Онуфрів: «це своєрідний стартовий майданчик для молодих викладачів, докторантів та магістрантів постійно обмінюватися науковими інтересами, вдосконалювати свої знання, зрештою, отримати навички управлінського досвіду».
Члени Ради на першому засіданні обрали голову Ради молодих вчених – кандидата філологічних наук, доцента кафедри радіомовлення і телебачення Наталію Михайличенко, а також вченого секретаря – кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри нових медій Юліану Лавриш.
Впродовж першого засідання вчений секретар Ради Ю. Лавриш провела семінар на тему: «Інформаційна кампанія щодо творення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні». Лектор розповіла слухачам про передумови виникнення теми помісності в інформаційному просторі, а також про три різні потоки, що формують цю кампанію – державницький, позицію прихильників автокефалії (ієрархії УПЦ КП і УАПЦ), позицію противників Томосу (ієрархії УПЦ, проросійськи налаштованої частини духовенства). На думку дослідниці, церковна проблема в Україні містить політичні контексті, адже українське Православ’я є ніби буферною зоною у розборі польотів між Москвою та Константинополем.
Основними векторами інформаційної політики держави є обов’язковість надання Томосу, прагнення єдності Православ’я у його повноті. Позиція УПЦ КП – зняття політичних анафем, повернення святинь українському народові, єдність в автокефалії. Позиція УПЦ – канонічна Церква вже існує в Україні, іншої – не потрібно, а екзархи Константинополя – «заслані козачки» Ватикану і Фанару, вихід РПЦ знаменує розкол вселенського Православ’я. Впродовж засідання члени Ради обмінялись думками та намагалися шукати відповіді на проблемні питання із заявленої теми.
Засідання Ради відбуватимуться кожного місяця і будуть форматом міжкафедрального обміну науковими дослідженнями. Нагадаємо, що членами Ради молодих вчених є викладачі віком до 35-ти років, докторанти та магістранти факультету.
Запрошуємо колег до діалогу!

Прес-служба факультету