Роман Дутка: «Не переживайте: немає здорових людей»

31.10.2018 | 17:41

Роман Дутка: «Не переживайте: немає здорових людей»

30 жовтня на факультет журналістики завітав заслужений лікар, професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Роман Дутка із лекцією-дискусією «Здоров’я і хвороба: чи існує визначення цих понять».
«У світі не існує здорових людей. Адже здоров’я – це процес досконалості усіх людських потреб – фізіологічних, матеріальних, духовних. Іншими словами здоров’я – це процес вдосконалення чинників. Невже у світі є людина, котра повністю задоволена своїм становищем?», – розпочав свою дискусію Роман Дутка.
До того ж, лікар розказав, що дуже важливо під час лікування людей – це їхній настрій. Він пояснив, що жодна людина, котра не вірить у своє лікування, не зможе вилікуватися навіть за допомогою найкращих лікарів.
Професор Дутка також розказав про певні особливості людського організму. Так, наприклад, жінки до певного віку не можуть захворіти на хвороби серця. «Тобто допоки жінка може стати мамою, її гормональний фон функціонує правильно, то у неї не станеться інфаркт чи інсульт», – розповів лікар.
Наприкінці лекції відбулася дискусія, опісля чого викладачі факультету та лікар дійшли висновку, що «здоров’я — це фізичний та духовний процес, який дозволяє людині самореалізовуватись, допоки гідно не зустріне смерть».

Юлія Формос