Спробуйте своє перо!

12.02.2017 | 09:25

11 лютого 2017 року школа журналістської майстерності «Проба пера» розпочала роботу на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Метою суботньої школи для майбутніх акул пера є вивчення азів сучасної журналістської діяльності, яке базуватиметься на майстер-класах журналістів провідних ЗМІ України, навчальній практиці у студентських телестудії та редакції, цікавих лекціях професіоналів з різних суспільних сфер, підготовці учнів одинадцятих класів до творчого конкурсу.

«Якщо абітурієнт вагається, вступати на факультет журналістики, то заняття у школі журналістської майстерності допоможуть зрозуміти, чи дійсно це його покликання. Під час уроків ми звертатимемо особливу увагу на жанрове різноманіття, на логіку викладу матеріалу, на достовірність фактів, а також на мовностилістичну грамотність, адже всі ці ознаки і становлять основу журналістського професіоналізму. Читати лекції будуть викладачі факультету журналістики, а журналісти-практики проводитимуть майстер-класи», − наголосив заступник декана факультету журналістики Андрій Яценко, який і розпочав лекційний курс для слухачів.

Загалом школа триватиме 12 тижнів – до 6-го травня. Після її закінчення всі учасники отримають відповідні сертифікати.

Юлія Біль

                                                                    Світлини Андрія Гірняка