Студенти-журналісти обговорили вплив виборчих технологій на свідомість громадян

30.03.2019 | 12:22

Студенти-журналісти обговорили вплив виборчих технологій на свідомість громадян

 

27 березня 2019 р. в головному  корпусі (ауд. 350) Львівського національного університету  імені Івана Франка відбулася лекція бакалавра політології, ветерана російсько-української війни Ігоря Шолтиса на тему: «Виборчі технології як інструмент впливу на свідомість виборця».

Цьогоріч більшість з першокурсників здійснить вперше елекцію загальнонаціонального масштабу.  Готуючись до волевиявлення, студенти факультету журналістики мали можливість вдумливо  проаналізувати основні гасла і програми кандидатів, щоб обирати не емоціями, а критерієм здорового глузду.

Активний вступ в дискусію з лектором підтвердив готовність студентів нести відповідальність за власні рішення. Поблоково, аналізуючи структури виборчих технологій, аудиторія сконцентрувалася на аналітиці «чистого» і «брудного» PR. Кандидат-двійник, зрив виборів і фальсифікація результатів, використання адміністративного ресурсу, порушення правил агітації та недопущення опонента до реєстрації – всі ці виборчі технології обговорили в рамках інформаційного диспуту. Також не забули про саму генезу виборчих «хитрощів»на історичних прикладах України, Польщі, Великобританії, Франції, США та Російської Федерації.

Завдяки  невимушеній атмосфері, котра панувала протягом всього заходу, майбутні журналісти зробили для себе висновок, що потрібно голосувати не лише серцем, але й розумом, бо саме від цього вибору залежатиме майбутнє нашої держави.

 

Прес-служба факультету