Відбулося чергове засідання регіонального наукового семінару «Соціальні комунікації»

08.04.2019 | 18:32

Відбулося чергове засідання регіонального

наукового семінару «Соціальні комунікації»

 

У середу, 3 квітня на факультеті журналістики відбулося засідання регіонального наукового семінару “Соціальні комунікації”. Захід провів доктор філологічних наук, професор Зіновій Партико.

Доцент кафедри прикладної лінгвістики Національного університету «Львівська політехніка» Орест Семотюк прочитав доповідь на тему «Контент-аналіз та аналіз дискурсу: методологічні основи і практичне застосування у медіадослідженнях». На прикладі висвітлення російсько-українського конфлікту у німецьких, американських, українських карикатурах, науковець розкрив загальні закономірності застосування основних методів наукового дослідження. Доцент О. Семотюк, провівши аналіз на рівні символіки, рівнів вербальної взаємодії тощо, дійшов висновку, що домінантні фрейми у проаналізованих карикатурах – «агресія», «відповідальність», «наслідки», «гра» та «боротьба».

Доцент кафедри зарубіжної преси Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Мельник виступив із повідомленням, присвяченим медійній гегемонії. Доповідач проілюстрував явище прикладами, серед яких – Південно-Африканська Республіка часів апартеїду; український інформаційний простір, який має виразні ознаки домінування з боку олігархату; асиметрія в інформаційному обміні між Об’єднаним королівством та Ірландією; колосальний вплив найважливіших платформ (Facebook, YouTube, Wikipedia тощо) на глобальні інформаційні потоки.

Регіональний науковий семінар відбувається щомісяця, запрошуємо колег до участі у заході.

 

Прес-служба факультету