ВПІЗНАЄТЕ ДИЯВОЛЬСЬКІ РОГИ ПОВОДАТОРА «РУССКОГО МІРА» В УКРАЇНІ ЗА ПРИВІТНОЮ УСМІШКОЮ ОКСАНИ МАРЧЕНКО?!

03.01.2018 | 10:49

Душевне сум’яття, збентеження, занепокоєння охопили мене після перегляду телевізійної програми «Час будувати» (23 грудня 2017 р.). На «Інтері» цей цикл телепередач називається «Время строить». Під час трансляції російськомовна назва «Время строить» десятки разів нав’язливо лізла в очі, навіть  зчаста заслоняла усміхнену ведучу, талановиту журналістку Оксану Марченко. Та не це викликало у мене неспокій, хвилювання, а майстерно завуальовані хижацтво, цинізм, антиукраїнськість під добродійність, доброчесність, милосердність. Доброчинність Оксани Марченко виграє всіма барвами професійності. Якщо Ви дивилися цю передачу, то може у Вас інші враження. Я ж висловлюю свої.

Хіба хтось буде заперечувати проти того, щоби допомогти бідним сиротам (мати померла, а батько їх залишив, про них не дбає) Ользі, Василеві, Іванові, Марічці Біланинин та їхній старенькій бабусі Марії Іванівні. Щиросердні люди за те, щоби допомагати всім, хто потрапив у біду, якщо є можливість. Тим паче, таку можливість мають мільярдери, мільйонери, які збагатилися зі щедрот української землі й толерантності українців, мільйони яких  опинилися за межею бідності, бо їх, будьмо справедливими, цинічно, безжально пограбували і продовжують немилосердно обкрадати. То, будь ласка, повертайте нечесно нажите для розвою української національної справи, для сиріт, освіти, науки, культури, творчості.

Добротворення Оксани Марченко переросло у чудодійство. Ольгу, Марічку, Івана і Василя відправила на море, де чарівність відпочинку та щедрість обслуговування не знає меж, а бабусю Марію Іванівну огорнули всебічною увагою і лікуванням в санаторію. У цей час спроваджені Оксаною Марченко майстри зруйнували трухляву хатчину і побудували дерев’яну двоповерхову хату-віллу, у якій для кожного члена сім’ї (їх п’ятеро) визначено повністю умебльовану окрему кімнату. Кухню обладнали потрібною технікою, посудом, шафи наповнили одягом, взуттям. Майстри також побудували стайню для корови, свині, курей тощо. Завершилося чудодійство Оксани Марченко урочистим даруванням крамнички (кіоска) з масою товарів, якими буде торгувати найстарша з Біланиних Ольга (їй уже 21 рік), займатиметься бізнесом.

Дивишся телепередачу «Час будувати» Оксани Марченко і серце наповнюється радістю за Ольгу, Марічку, Іванка, Василька Біланиних, перед якими чудом відкрилася світла життєва дорога. Вони разом з бабусею Марією Іванівною безмежно вдячні Оксані Марченко за подароване неповторне в селі обійстя, а також і за те, що привезли у їхню нову оселю співачку Ірину Білик, яка, наче іноземка, наполегливо бесідувала з бабусею та її внуками лише російською мовою. До речі, Оксана Марченко з бабусею Марією Іванівною, Ольгою, Марічкою, Іванком, Васильком, жителями села, вчителями спілкувалася українською, але з архітектором, будівельниками, колегами з творчої групи лише російською, наче хтось її за язика тримав, щоби й слова не промовила державною мовою. Чи бува не хворіє вона «мовною шизофренією»? Може на це не всі глядачі звернули увагу, мовляв, «какая разница на каком языке говорить, был бы хороший человек». На жаль, не всі замислилися над тим, звідки в Оксани Марченко так багато добродійних коштів, щоби не лише створити для сиріт райський куточок у закарпатському селі, а й школі допомогти, дах на ній перекрити. Телевізійна передача створена так, що засліплює, заворожує емоційною доброчесністю.

Дехто з телеглядачів може подумати: «Чому колупаюся у світлій для дітей-сиріт події?». Повторюю: я тішуся, що діти житимуть у добрих умовах. Але чи щиросердною є милість до них, чи з чистого джерела прийшов достаток? Чи це не є краплина з нечесно набутих статків? Нехай спокійно, виважено запрацює здоровий глузд, то хід думок набере правдивого змісту.

Якщо вирватися із милосердної завуальованості Оксани Марченко, то перед очима постає Віктор Медведчук з нечесно набутим багатством, зі своїм прагненням будь-що прийти до влади в Україні, а далі клубок думок веде до Москви, до його кума Путіна, який розв’язав і веде проти України військову та інформаційну війну. Представник Путіна в Україні Медведчук не шкодує коштів, щоби запаморочити голови українцям, різними способами підкупити їх, спонукаючи голосувати на майбутніх виборах за нього та побратимів-українофобів, до яких належать Мураєв, Добкін, Рабінович, а також інші перефарбовані регіонали-комуністи. Телевізійна передача «Час будувати» належить до випробуваних форм гібридної війни Російської Федерації проти України. Чи усвідомлює це талановита журналістка Оксана Марченко? Адже аморально під гаслами милосердності руйнувати українські душі. Добродійність також має бути світлою, чистою, а не формою відмивання і легалізації брудних, награбованих статків.

Отже, хто хотів, то побачив у телепередачі «Час будувати» за улесливою усмішкою Оксани Марченко диявольські роги поводатора «русского мира» в Україні Віктора Медведчука.

 

Василь Лизанчук

Доктор філологічних наук,

заслужений професор Львівського національного університету

 імені Івана Франка