Головний редактор релігійного журналу «Скинія» Юрій Блажиєвський зустрівся зі студентами-журналістами

14.11.2018 | 14:15

Головний редактор релігійного журналу «Скинія» Юрій Блажиєвський зустрівся зі студентами-журналістами

12 листопада 2018 року головний редактор релігійного журналу “Скинія”, духівник Товариства Українських студентів Юрій Блажиєвський зустрівся зі студентами факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Гість спілкувався з молоддю про духовність, церковні новини та журналістику. Окремою темою були принципи, яких слід дотримуватися під час проведення журналістських розслідувань.
Гість вразив слухачів підходом до справи: учасники зустрічі мали змогу відчути себе працівниками редакції і спільними зусиллями вести розслідування про Джона Сноу, головного героя одного з найпопулярніших серіалів сучасності “Гра Престолів”. Метою розслідування було дати відповідь на неочікуване для публіки питання: ”Джон Сноу – греко-католик?” На думку Юрія Блажиєвського, автор твору, Джордж Мартін, не будучи християнином взагалі, все ж вибудовує долю головного героя на християнських цінностях. Саме це і зробило його твір популярним.
Упродовж дискусії гість розповів про головні етапи, принципи та методи роботи, необхідні для успішного журналістського розслідування. Також йшлося про головні засади греко-католицької церкви: людська гідність, солідарність, субсидіарність та спільне благо.
Наприкінці зустрічі Юрій Блажиєвський дав кілька порад і настанов майбутнім журналістам та побажав успіхів в обраній професії.

Ольга Денисяка,
Студентка 1 курсу