На кафедрі відбувся науково-методичний семінар на тему «Образ ворога в світовій публіцистиці: еволюційний контекст»

29.11.2021 | 14:01

29 листопада на кафедрі зарубіжної преси та інформації відбувся науково-методичний семінар відповідно до плану роботи на 2021/22 навчальний рік. Аспірантка ІV курсу Мельник Олеся виступила з доповіддю «Образ ворога в світовій публіцистиці: еволюційний контекст». Доповідачка підготувала презентацію, в рамках якої окреслила основні тези однойменного підрозділу дисертації. Зокрема, йшлося про те, як образ ворога трактували дослідники в різні епохи. Було розглянуто концепцію Умберто Еко, Джорджа Орвела, Габріеля Де Тарда та інших авторів.

Крім цього, аспірантка розповіла про методи впливу на аудиторію Жана-Поля Марата (так званого «рупора Французької революції) у газеті «Друг народу», а також ідеолога нацизму Юліуса Штрайхера – видавця газети «Штурмовик». Окрему увагу авторка присвятила пропаганді Другої світової і «холодної» війни. В кінці перейшла до сучасних прикладів ненависницької публіцистики.

Олеся Мельник окреслила свій прогрес у написанні дисертації («Образ ворога в публіцистиці Оріани Фаллачі) та розповіла про наявні напрацювання. Після виступу учасники семінару обговорили доповідь, поставили запитання та дали поради щодо подальшої наукової роботи.