Наші переможці!

16.04.2018 | 22:31

На базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара упродовж 5−6 квітня 2018 року відбувався ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю». Львівський національний університет імені Івана Франка представили студентка магістратури факультету журналістики Христина Вишивана та студентка III курсу факультету журналістики Юлія Прокопчук.

Участь у Всеукраїнській олімпіаді взяли 66 молодих журналістів із 26-и закладів вищої освіти України: хтось цілком налаштувався на перемогу, адже був учасником олімпіади не вперше, а хтось із непереборною цікавістю прагнув випробувати власні сили. До складу журі увійшли представники львівської, ужгородської та київської шкіл журналістики та реклами.

Олімпіада передбачала два етапи − тестовий і творчий. Знаково, що за результатами змагань Христині Вишиваній вдалось здобути ІІ місце. Сама призерка зазначає, що тестові завдання з теорії та історії української і зарубіжної журналістики показали, що ключові теми і найдрібніші деталі навчальних дисциплін варті засвоєння, повторення й актуалізації у власних наукових здобутках.

«Моя рідна кафедра зарубіжної преси та інформації стала найкращим помічником, адже тести з історії зарубіжної журналістики не просто перегукувались, а були тим матеріалом, який ми наполегливо студіюємо разом з нашими викладачами. Також особливу увагу у тестах приділили жанровій палітрі журналістики, тому, до прикладу, підручник професора Володимира Здоровеги «Теорія і методика журналістської творчості» можу сміливо назвати однією із настільних книг журналіста», – розповіла про враження від завдань олімпіади Христина Вишивана.

Творчий етап олімпіади розпочався із прес-конференції на тему «Професійні компетенції працівника медіа: виклики часу», спікерами на якій виступили регіональні журналісти та PR-фахівці (було проведено дві прес-конференції для студентів-журналістів і студентів-рекламістів), за підсумками якої учасники інтелектуальних змагань написали аналітичні звіти. На прес-конференції для студентів-журналістів мова йшла про фахову підготовку працівників сфери медіа, їхню поведінку у соціальних мережах, реальність об’єктивного мислення, вимоги роботодавців і запити сучасної аудиторії.

Олімпіада викликала позитивні емоції, але були й випадки, які залишили неоднозначні враження. «Розповім про те, що мене засмутило. Перед написанням творчого завдання одна із учасниць олімпіади цілком серйозно запитала, якою мовою потрібно писати матеріал (українською чи можна й російською), на що куратор відповіла: «Не знаю, друзі, та, думаю, українською, адже вона є державною мовою». Нагадаю, що ми були учасниками Всеукраїнської олімпіади з журналістики. І навіть там ставили і не знаходили твердої відповіді на такі гострі питання», – розповіла Христина Вишивана.

Щиро вітаємо студентів факультету журналістики, які з гордістю й відповідальністю успішно представили рідну Альма-матер на Всеукраїнській олімпіаді і бажаємо їм нових перемог, професійних й особистих здобутків!

 

За матеріалами Прес-центру
Фото Олега Вівчарика та з особистого архіву студентів-учасників