ЗУСТРІЧ З ІГОРЕМ КАЛИНЦЕМ!

14.03.2017 | 14:01

10 березня суденти факультету журналістики під час заняття з теорії літератури мали чудову нагоду зустрітися з відомим поетом-дисидентом, лауреатом Шевченківської премії, громадським діячем і почесним доктором Львівського національного університету імені Івана Франка Ігорем Калинцем.

Символічно, що така тепла творча зустріч відбулася у Шевченкові роковини. Тож і сам поет розпочав свою розповідь з важливих маловідомих біографічних моментів самого Кобзаря. 103 аудиторія настільки була людною, а потік бажаючих послухати живу легенду української літератури не припинявся до кінця зустрічі.

Ігор Миронович розповів в історичному зрізі про зародження поетів – співців слова, про творчу потребу душі, про боротьбу з вільнодумством, плавно ведучи розмову від славнозвісного співця Митуса до сучасних виявів протесту владі.

Цікавими для аудиторії були віхи власної біографії поета. Його навчання, поетична творчість, видання книг у нелегкі радянські часи, цькування і арешт. Пан Ігор читав свої поезії, а за ними проглядалася доля людини, круті віражі життя. Проте автор зумів зберегти свою гідність і радив майбутнім журналістам ніколи не іти на компроміс зі своєю совістю. До уваги студентів Ігор Калинець представив свої збірки, а також ознайомив їх з виданнями, що побачили світ завдяки самвидаву. Для студентів це була справжня знахідка, вони захопливо гортали сторінки саморобних книг, з яких віяло історією. Звичайно, творчий шлях і всі життяві перепетії поета не можливо вкласти в одну академічну пару, тому студенти охоче зустрінуться з Ігорем Калинцем знову, адже саме життя політв»язня для молодої людини може стати добрим уроком життя.