Зустріч з Наталею Матолінець

17.10.2019 | 13:03

Наталія Матолінець:

 «Я завжди вірила в перемогу!»

15 жовтня 2019 року на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка в рамках загальноуніверситетської дисципліни вільного вибору «Креативний текст», яку викладає доцент кафедри мови ЗМІ, заступник декана Андрій Яценко, відбувся майстер-клас з Наталею Матолінець.

Зазначмо, що Наталія Матолінець – львівська письменниця, авторка двох поетичних збірок і кількох фентезійних романів («Гессі», «Варта у Грі», «Варта у Грі. Артефакти Праги», «Академія Аматерасу»). Особливо приємним є той факт, що Наталя стала володаркою II премії престижного Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Романи» (2017 р.). Також книга «Гессі» ввійшла до довгого списку «Дитячої Книги року BBC». Гостя, яка не так давно закінчила факультет журналістики, натхненно й креативно поділилася зі студентами власним досвідом у становленні себе як письменниці. Запропонувала схему розвитку сюжетної лінії, підказала, як працювати з песонажами і звідки черпати для нових творів цікаві ідеї. Наталія Матолінець під час зустрічі неодноразово наголошувала на тому, як творчій людині подолати страх наважитися оприлюднити світові власне творіння. Головне, на думку письменниці, завжди вірити в успіх. Навіть якщо до нього треба йти кілька років, долаючи різноманітні перешкоди.

Так трапилося і з Наталею Матолінець, яка здобула престижну нагороду «Коронації слова» з третього разу. Зараз авторка як фрілансер  активно співпрацює з двома видавництвами, відвідує різноманітні літературні фестивалі і… дописує черговий роман в одній з улюблених кав’ярень Львова.