«Будьте гідними ранкового Сонця»: поетична збірка Героя України Тараса Матвіїва

03.11.2022 | 19:55

Із закликом до сотень, тисяч і мільйонів людей на всій Землі декілька років тому у своєму вірші звернувся Герой України, випускник факультету журналістики Тарас Матвіїв.

Талановитий журналіст, незрівнянний поет, громадський активіст, чудова людина й мужній воїн у 2020-му віддав своє життя за Україну, рятуючи своїх побратимів на фронті. Від того часу на факультеті журналістики заведено вшановувати пам’ять нашого відважного випускника.

Сьогодні ж, 3 листопада, у Науковій бібліотеці Франкового вишу відбулася презентація творчого доробку Героя.

«Мої думки» – саме таку назву має свіжовидана збірка Тараса Матвіїва, яку упорядкувала мама воїна пані Валентина.
Там – його душа: і поезія, і проза, – усе те, про що думав Тарас, усе те, що увіковічило його словом.

На заході зібралися рідні та близькі Захисника України, його друзі, колеги, знайомі, побратими, студенти та викладачі Університету. Усі були об’єднані словом – сильним і влучним словом Тараса Матвіїва.

Під час презентації з вуст присутніх пролунало багато життєствердних і теплих слів про Героя. Окрім того, що студенти читали твори Тараса, на заході вперше пролунав його вірш, покладений на музику, спеціально написану до сьогоднішньої презентації.

Відтак, у цей день, 3 листопада, відбулася прем’єра пісні «Ти не моя», автором слів якої і є Тарас.

Безліч щирих слів та добрих спогадів об’єднали всіх присутніх під час такої події: виходу у світ першої частини Думок Героя України, нашого випускника Тараса Матвіїва.