Факультет журналістики відвідали «Юні журналісти»

03.11.2023 | 12:57

2 листопада 2023 року у рамках профорієнтаційної роботи на факультеті журналістики відбулася зустріч із учасниками гуртка «Юні журналісти», що працює при КЗПО «Будинок дитячої та юнацької творчості» (керівник – Христина Яцкуляк) у м. Турка Львівської області. Гуртківці подолали сотню кілометрів, аби більше дізнатися про факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, краще зрозуміти, чи спеціальність «Журналістика» стане їхнім остаточним вибором під час вступу. Зустріч організували доцентка факультету журналістики Галина Яценко та заступник декана з наукової та навчально-методичної роботи – доцент Андрій Яценко.

Потенційні вступники зустрілися з деканом факультету журналістики – професором Іваном Крупським, який розказав про особливості навчання на  факультеті журналістики, поєднання авдиторних занять та практики, напрямки журналістської роботи за кафедрами, відомих випускників та перспективи працевлаштування. А також вразив майбутніх студентів факультету журналістики, як вони потім зазначили, своєю відкритістю та дружелюбністю.

Доцент кафедри радіомовлення та телебачення Оксана Білоус та завідувач “Лабораторії сучасних медіатехнологій” на факультету журналістики Мар’ян Павлик провели для гуртківців майстер-клас «Особливості роботи в кадрі». А потім гості спробували себе у ролі ведучих студентських новин.

Учасники гуртка «Юні журналісти» також відвідали студпростір факультету журналістики, де представники Студентської ради розповіли про позавдиторне студентське життя: наукові конференції, благодійні акції, збори коштів на ЗСУ, інтелектуальні ігри. Майбутні абітурієнти змогли також поспілкуватися із заступницею декана з навчально-виховної роботи – доценткою Наталією Шайдою.

«У моїх учнів залишаться неймовірні враження про відвідини факультету журналістики: вони почерпнули багато нових знань, змогли вперше попрацювати «у кадрі», поспілкуватися з адміністрацією факультету та викладачами, представниками студентства. Сподіваюся, що в майбутньому вони зроблять правильний вибір, як і я понад 15 років тому, – стануть студентами факультету журналістики», ‒ зазначила керівниця гуртка Христина Яцкуляк.

Учасниці гуртка наголосили, що обов’язково повернуться у Франковий виш, але вже як студентки факультету журналістики. Адже нині впевнилися у своєму майбутньому виборі.

 Галина Яценко