Фокус-групи обговорили вимоги до Стандарту та пропозиції до проєкту освітньої програми

14.02.2023 | 13:32

 

13 лютого 2023 р. на факультеті для обговорення стандарту вищої освіти зі спеціальності 061 Журналістика для другого (магістерського) рівня вищої освіти зібралися три фокус-групи: здобувачів, науково-педагогічних працівників та стейкголдерів. Гарант освітньої програми доц. Онуфрів С.Т. поінформувала про доцільність оновлення освітньої програми відповідно до вимог стандарту, зокрема зважаючи на необхідність забезпечення відповідних результатів навчання, і відповідно оновлення освітніх компонентів програми.

До обговорення від стейкголдерів долучилася Ірина Кончак, редакторка новинного відділу The Ukrainians Media: «Нещодавно16 студентів факультету журналістики пройшли практику у нашому виданні. Якщо проаналізувати, то їм досить бракує базових знань із дизайну та візуалізації, а також навичок залучати додаткові кошти. Зокрема, йдеться про творення спільнот читачів навколо медіа як один зі шляхів формування його фінансової стійкості. Також актуальними навичками для сучасних медійників є дистрибуція медіаконтенту на різних платформах, психологічний лікнеп, розуміння і налагодження взаємодії бізнесу і медіа, зокрема формування пропозицій для рекламодавців.  Думаю, сучасним магістрам журналістики також потрібно більше англійської мови, зокрема варто подумати над запровадженням англомовного курсу про написання наукових публікацій для фахових закордонних видань».

Здобувачі вищої освіти також внесли свої пропозиції до оновлення освітньої програми. «Було б добре, додати у програму актуальні предмети з напряму медіаправа та законодавства, така інформація завжди актуальна та має багато прикладів. А також у зв’язку з воєнними подіями та формуванням національної стійкості у найближчі роки зростає потреба у знаннях психології для журналістів», підсумувала здобувачка 1 курсу магістратури Діана Сікорська.

Від НПП в обговоренні  взяли активну участь доц. Габор Н.Б., доц. Лавриш Ю.С., доц. Яценко А.М., доц. Хоменко Т.М., доц. Войтович Н.О., викл. Табінський Я. І, викл. Маркевич Б.М., наголосивши на важливості інноваційних дисциплін для освітньої програми.

 

Прес-служба факультету