ХІІІ Дні полоністики та журналістики

18.12.2020 | 10:47

Науковців не зупинить навіть карантин

У перших числах грудня 2020 року адміністрація факультету журналістики перепідписала умови про міжнародну співпрацю між факультетом та Інститутом полоністики і журналістики Жешовського університету на наступні 5 років. У рамках цієї співпраці уже відбулося засідання наукового гуртка кафедри Теорії і практики журналістики під керівництвом асистента Наталія Войтович. Студенти та аспіранти кафедри зустрілися з доктором Юстиною Майхровської. Пані Юстина керує науковим гуртком в інституті полоністики та журналістики. На зустрічі  молоді науковці обмінялися досвідом та обговорювали тематику майбутніх зустрічей. Уже у січні-лютому 2021 року наукове товариство планує зробити кілька українсько-польських наукових дебатів.

З 7 по 13 грудня в Жешовському університеті тривали ХІІІ Дні полоністики та журналістики. У рамках міжнародної співпраці викладачі факультету могли відвідати відкриті лекції своїх колег з Польщі. Неймовірно цікавими були доповіді професора Марціна Водзінського з Вроцлавського університету на тему «Przestrzenie chasydyzmu. Humanistyka cyfrowa a badanie kultury i religii» та професорки Ягеллонського університету Дороту Корвін-Піотровську ‒«Eutoryka, czyli sztuka dobrej rozmowy».

У рамках ХІІІ Днів полоністики та журналістики також відбулася 4-та Міжнародна конференція молодих вчених «Молода журналістика IV», науковим комітетом якої бути представники трьох університетів: професор Грижина Філіп (Жешівський університет), професор Іван Крупський (Львівський Національний університет імені Івана Франка), професор Юрій Рузняк (Пряшівський університет). Наші студенти та аспіранти гідно представили львівську школу журналістики, виголосивши цікаві та ґрунтовні доповіді.

Вікторія Богач