Легендарний полковник – гість першокурсників

20.02.2020 | 17:25
  На факультеті журналістики ЛНУ імені Івана Франка відбулася творча зустріч студентів І курсу з начальником відділення спеціальних кореспондентів інформаційного агентства  Міністерства оборони України у Львові (до того – Західний регіональний медіацентр Міноборони) полковником Олександром Поронюком, приурочена до Дня вшанування військових журналістів, який відзначали 16 лютого.
   У журналістських колах і серед фронтовиків він не просто добре знана, а навіть легендарна особистість, яку шанують і цінують за чудові організаторські здібності, щирість, мужність. Упродовж двох ротацій особового складу Збройних сил України в районі бойових дій на Донбасі полковник Поронюк двічі очолював прес-центр АТО-ООС. Багато років він – частий і бажаний гість на факультеті, зокрема, організовує і проводить для студентів майстер-класи прес-офіцерів армій НАТО – США, Канади, Франції. А на кафедрі теорії і практики журналістики його вважають повноправним членом професорсько-викладацької сімї.
   Цього разу гість майбутніх «Акул пера» розповів про специфіку функціонування військового прес-центру  і особливості роботи журналістів в умовах бойових дій. Олександр Поронюк детально зупинився на таких важливих, особливо для  для першокурсників, аспектах журналістики, як методика збору інформації, перевірка її достовірністі, оперативність подачі. Зокрема, йшлося про вміння працювати з документами і аналізувати їх, протидіяти ворожій дезінформації і пропаганді; як з максимальною ефективністю використовувати методи спостереження, опитування.
   Розповів полковник Поронюк і цікаві фронтові бувальщини, відповів на запитання студентів. А на знак подяки за цей майстер-клас вони винагородили його справжньою овацією.