На кафедрі відбулось засідання підсекції «Міжнародна журналістика» в рамках Звітної наукової конференції Львівського університету за 2021 рік

04.02.2022 | 20:33

4 лютого в рамках Звітної наукової конференції Львівського університету за 2021 рік відбулось засідання підсекції «Міжнародна журналістика» на кафедрі зарубіжної преси та інформації. Під час роботи підсекції також провели науково-методичний семінар відповідно до плану роботи на 2021/22 навчальний рік.

Аспірантка І курсу Ярина Пришляк виступила з доповіддю «Негативні новини у ЗМІ: причини попиту та клікабельність». У своїй презентації доповідачка проаналізувала невідповідність між бажанням реципієнтів бачити більше позитивних новин та реальним попитом на негатив серед аудиторії засобів масової інформації.

Крім цього, аспірантка, посилаючи на дослідження іноземних науковців, пояснила, чому в суспільстві сформувався попит на деструктивну інформацію, та з яких причин реципієнти обирають для ознайомлення негативні новини на противагу позитивним. Особливу увагу Ярина Пришляк присвятила опису експериментів, які проводились для аналізу фізіологічних реакцій людини на негативну інформацію.

Опісля виступу аспірантки засідання продовжилось конструктивною дискусією, до якої долучились науковці кафедри та інші аспіранти. Обговорювались питання об’єктивного сприйняття аудиторією позитивних та негативних новин, робота редакторів засобів масової інформації, історико-національні чинники реагування на деструктивну інформації в тих чи інших країнах тощо.