Нам давно пора відійти від російської культури!, – відбулася лекція Лесі Вакулюк, журналістки та ведучої каналу «Україна 24»

06.04.2022 | 14:03

     Сьогодні, 6 квітня, студенти 1-го та 2-го курсів факультету журналістики в межах лекційних курсів «Теорія і методика журналістської творчості» та «Організація роботи ЗМІ» зустрілися з журналісткою Лесею Вакулюк.

     Журналістка, яка проживала у Бучі до початку повномасштабного російського вторгнення розповіла про специфіку своєї роботи під час війни. Леся зазначила, що сьогодні на волонтерських засадах тісно співпрацює з польськими медіа, щоб якісно і швидко інформувати жителів Польщі про події в Україні.

     Під час лекції журналістка також торкнулася теми національного телемарафону, який від 20-го березня 2022 року транслюють усі загальнонаціональні канали України за рішенням РНБО.

     Також Леся Вакулюк зауважила, що сьогодні саме Польща, про яку ми, на жаль, знаємо досить мало, надає Україні велику допомогу.

     Проте в Україні мало відомо і про Польщу загалом, і про її культуру. Натомість діячів російської культури знає кожен.

«Нам давно пора відійти від російської культури», зазначила журналістка.

     Студенти мали змогу взяти участь у дискусії й висловити свої думки щодо болючих, але, на жаль, актуальних сьогодні проблем, як етичні засади роботи журналіста під час війни.

     Наприкінці, Леся Вакулюк заохотила студентів писати про те, що відбувається в Україні, хоча б для своїх «маленьких медіа» – соціальних мереж.

«Якщо вашу публікацію побачать і прочитають хоча б двоє людей – це вже цінно», зазначила журналістка.

     Також вона заохотила студентів більше вивчати європейську і зокрема польську культуру та поділилася своїм списком рекомендованих для перегляду фільмів польського кінематографа. Серед яких «Катинь», «Трояндочка», «Чорний четвер», – фільми, які пояснюють принципи функціонування радянської пропаганди та комуністичних спецслужб.

Аліна Штемпель, ЖРН-17с