О рідне слово, що без тебе я?

08.11.2018 | 12:55
У понеділок, 5 листопада 2018 року в конференц-залі факультету журналістики відбувся святковий захід, присвячений Дню української писемності та мови. Організатори дійства – студенти першого курсу факультету журналістики та доцент кафедри теорії і практики журналістики Мирослава Рудик. Студенти з великим завзяттям декламували улюблену поезію, доносили до кожного глядача усю чарівність та неповторність рідного слова. У своїх виступах часто згадували про нелегку долю української мови. Першокурсники захоплено цитували українських класиків: Івана Франка, Максима Рильського, Ліну Костенко. Глядачів неабияк зачарували пісні у виконанні студентки групи Жрн-12 Христини Кобак, яка ще й взяла на себе роль сценариста.
Метою заходу було привернути увагу до розвитку нашої мови, адже ми хочемо, щоб вона буйно зацвіла у нашій країні, розпускаючи свої квіти у всіх без винятку регіонах. Бо мова – це джерело, що б’є для нас впродовж тисячоліть, проте ми, на жаль, інколи забуваємо про неї піклуватись. Студенти-журналісти особливо повинні приділяти увагу питанню мови, адже вона є безпосереднім інструментом їхньої праці.
Схвально оцінили виступ студентів викладачі факультету журналістики. Заступниця декана Соломія Онуфрів подякувала за організацію свята, доцент кафедри української преси Іван Сало зачитав власні поетичні рядки. На завершення свята учасники зробили спільне фото у вишиванках.

Марія Ковба,
ЖРН-12С