Об’єднуй, надихай, створюй! Студенти-журналісти взяли участь у міжнародній конференції

06.11.2020 | 15:09

Об’єднуй, надихай, створюй!
Студенти-журналісти взяли участь у міжнародній конференції

Студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка взяли участь у Міжнародній онлайн-конференції «Horasis Extraordinary Meeting 2020», головне гасло якої «Unite. Inspire. Create» («Об’єднуй, надихай, створюй!»).

Упродовж дня близько 900 спікерів з усього світу обговорювали найважливіші проблеми політики, економіки, бізнесу, громадянського суспільства, гендерної рівності, змін клімату і, звичайно, не оминули питання коронавірусу. За день конференції відбулось 150 онлайн-дискусій. Серед доповідачів були президенти, прем’єр-міністри, дипломати, політики з різних куточків світу, директори, власники та засновники великих міжнародних компаній.

Студенти-журналісти мали змогу долучитися до будь-яких дискусій цієї конференції, послухати думки світових лідерів щодо проблем сьогодення та майбутнього, а також поставити питання спікерам у чаті.

Взяти участь у події такого високого рівня наші студенти змогли завдяки співпраці з Фондом імені Катерини Ковшевич (США). Більше двох років студенти-платники, які успішно навчаються, беруть участь у програмі Фонду, що покриває вартість навчання.

Усі стипендіати, а цьогоріч їх – 20, отримують такий шанс не лише за відмінне навчання та знання англійської мови. Вони часто беруть участь у вебінарах від організації «World Information Transfer», готують матеріали для публікації у журналі «World Ecology Report», а нещодавно стали учасниками Міжнародної конференції «Horasis Extraordinary Meeting 2020». Для студентів – це великий досвід та вміння бачити глобальні проблеми світу, – розповів заступник декана факультету журналістики, координатор програми Фонду Ярослав Табінський.

За результатами коференції студенти готували відгуки та матеріали, які організатори відбиратимуть до публікації. Після дистанційної участі у міжнародній конференції «Horasis Extraordinary Meeting 2020» студенти факультету журналістики поділилися враженнями:

Анжеліка Вінніченко:

«Horasis Extraordinary Meeting – це доказ того, що світ не мовчить про суспільні проблеми, він прагне змін та робить усе можливе задля майбутнього наступних поколінь. Я надзвичайно вдячна за можливість бути слухачем такої масштабної події. Екологічні проблеми та шляхи їх вирішення, Covid-19 та міфи щодо цього, економічні кризи та бездіяльність влади – те, що «болить» у більшості, та про що відкрито не говорять ЗМІ. Світ потребує подібних розмов, аби кожен усвідомив неправильність своїх дій, прийняв це і зумів виправити помилки».

Ольга Криса:

«Перше, що мене вразило, це масштаб конференції. Було кілька панелей, де паралельно відбувались від трьох до п’яти зустрічей. Теми дискусій були максимально різноманітні: від політичної ситуації у світі та впливу коронавірусу на бізнес до важливості гендерної рівності та розвитку емоційного і культурного інтелекту. Участь в такому заході – це не лише чудова нагода осмислити зміни, що відбулись через пандемію, а й можливість попрактикувати англійську мову. Вдячна пані Христині Ковшевич-Дурбак, організаторам конференції та факультету журналістики за такий досвід».


Леся Гаврилюк:

«Відчути себе частинкою чогось великого це завжди круто. Найактуальніші теми, сотні спікерів, і все це англійською! Чудова можливість вдосконалити мову і навчитися сприймати її на слух. Скажу відверто, моментами було важко, адже все було в темпі і потрібно швидко адаптовуватися до нових спікерів. Дякую Фонду та його очільниці за безкоштовне запрошення для студентів. Особливо сподобалося різноманіття тем і доповідачів. Дехто зі спікерів був мені відомий, тому мені було цікаво почути їхню думку».

Марта Гнат:

«Взяти участь у такій конференції – це дійсно досягнення. Враховуючи факт, що секцій було багато, кожен учасник-слухач міг обрати близьку для себе тематику. Під час конференції обрала два напрямки: лідерство і навчання після COVID-19. Послухати думки й ідеї людей, які досягли певного успіху в різних галузях – це серйозна нагода зрозуміти, що кожен з нас може бути причетний до глобальних змін».

Авторка: Ярина Балабаник