Новини

Про підготування наукової статті до фахового видання України” (на прикладі “Вісника…”)

04.10.2022 | 13:47

Учора, 3 жовтня 2022 р., у рамках заходів до Дня Університету, за участі аспірантів факультету журналістики відбувся методичний семінар кафедри зарубіжної преси та інформації. Завідувач кафедри, д. н. соц. ком., проф. М. Г. Житарюк розповів про особливості підготування наукового тексту, наголосив на структурних особливостях та бібліографії, рецензуванні рукописів.
Наголошено, що до кінця жовтня ц.р. триває подання матеріалів до вип. 52/2023.

Читати »

Соціальний психолог Олег Покальчук про правила грамотної комунікації з військовими

30.09.2022 | 19:01

29 вересня  студенти третього курсу факультету журналістики взяли участь в онлайн зустрічі  із соціальним психологом Олегом Покальчуком, під час якої дізналися  як грамотно комунікувати журналістам із військовими, як не ретравматизувати героя та аудиторію. Зустріч організувала та модерувала доцент кафедри української преси, кандидат філологічних наук Соломія Онуфрів. Захід відбувся в межах реалізації молодіжного медіапроєкту «Медіаризики і медіаресурси у подоланні травм війни» за підтримки “IRIS” (Айова, США).
Соціальний психолог дав студентам практичні рекомендації як журналістам слід комунікувати із людьми, які переживають посттравматичний стресовий...

Читати »

Студенти університету обговорили питання інформаційної гігієни під час війни

29.09.2022 | 18:19

29 вересня 2022 року у рамках дисципліни вільного вибору студентів «Медіаграмотність: технології і практичне застосування», викладач Наталія Войтович провела для студентів тренінг «Інформаційна гігієна під час війни». В час агресії росії проти України ми повинні чітко усвідомлювати правила медіагігієни та виконувати їх. Адже недотриманням простих засад поширення та споживання інформації можна шкодити не лише собі, а й навколишнім.
На тренінгу студенти самостійно  визначали основні маркери фейкових повідомлень, розглядали приклади інформаційних вкидів та засвоїли шість кроків до медіаграмотності.

Читати »