Під час війни медіа Ватикану завжди на боці тих, хто страждає!, – відбулася лекція журналістки «Vatican News» Світлани Духович

26.03.2022 | 11:59

Сьогодні, 26 березня, студенти 1-го та 2-го курсів факультету журналістики в межах лекційних курсів «Теорія і методика журналістської творчості» та «Організація роботи ЗМІ» зустрілись з журналісткою «Vatican News» Світланою Духович.

Журналістка радо розповіла про специфіку роботи у релігійних ЗМІ, про конвергентну роботу журналістів медіаресурсу vaticannews.va. Зокрема про діяльність української редакції. На лекції п. Світлана поділилась досвідом, як ватиканські медіа реорганізували роботу під час війни, які джерела інформації вважають найдостовірнішими і якими принципами роботи має керуватися журналіст під час війни.

«Головною метою «Vatican News» є висвітлення новин Папи Франциска та Святого Престолу. Для цього, звичайно, потрібно мати базові богословські знання, аби розуміти про що пишеш. З огляду на російсько-українську війну 2022 року робота нашої редакції зазнала деяких змін. Наші кореспонденти виїжджають до кордонів з Молдавією та Румунією, Угорщиною, Польщею, де безпосередньо спілкуються з людьми, які прибули з України. Також наші журналісти були у Львові. Звідки привезли живі свідчення незламності українського духу та глибокої віри. Під час збройних конфліктів, ми завжди на боці тих, хто страждає. Наша мета сприяти тому, щоб їх почули», – каже Світлана Духович.

Також журналістка зазначила, що головною умовою роботи «Vatican News», на якій зосереджує увагу Католицька Церква, є повага до людини: «Важливо поважати людську гідність та ніколи не втрачати людяності, навіть у таких складних умовах, як під час війни».

Після лекції відбулося обговорення питання від журналістки до студентської авдиторії: «Як журналістам дотримуватися етичних принципів під час війни та не піддаватися гніву та ненависті».

Наприкінці розмови журналістка, цитуючи слова Папи Франциска з присвячення України й Росії Непорочному Серцю Марії, яке відбулося 25 березня, закликала студентів не боятись.


Аліна Штемпель ЖРН-17с