Результативний коуч Патрік Персел: «Щастя – це те, що може обрати кожен»

06.11.2021 | 16:52

4 листопада цього року студенти 3 курсу факультету журналістики в межах дисципліни “Соціальна психологія масової комунікації” взяли участь в зустрічі на платформі ZOOM з результативним коучем Патріком Перселом, який родом з Ірландії. Якщо коротко, то результативний коучинг допомагає людині використовувати її можливості та потенційні ресурси на повну, допомагає бути ефективною у всьому. Основа ідея цієї методики в тому, щоб кожна людина змогла відшукати та відповідно дотримуватися балансу між різними сферами свого життя. Дехто може бути успішний у роботі, але мати погані стосунки. Хтось інший може бути у щасливих стосунках, але мати погане здоров’я. Звідси можемо зробити висновок: щастя ховається у балансі усіх сфер.

Спікер наголосив на нерозривному зв’язку між тілом і емоціями людини. Короткий спойлер: коли людина переживає погані емоції – її тіло напружене, у неї погане самопочуття, натомість, коли переважають добрі емоції – у тілі відчувається легкість, самопочуття стає кращим. Відомо, що у здоровому тілі – здоровий дух. І навпаки. Зустріч можна умовно поділити на два блоки, які розділені питаннями від аудиторії. Студенти мали змогу поставити запитання, які їх хвилювали та отримали відповіді у процесі дискусії з гостем.

Під час зустрічі Патрік Персел запропонував студентам взяти участь у експерименті – 30 days success challenge. Це його особиста методика, яка має на меті допомогти кожному учаснику відстежити, як зміниться його самопочуття за умови, що він/вона протягом місяця буде намагатись фокусуватись на позитивних моментах життя. Підсумувати захід можна цитатою спікера: «Щастя – це те, що ви можете обрати».

Це була чергова зустріч з відомим спікером із серії занять у дистанційному форматі, яку організувала доцент кафедри української преси, кандидат філологічних наук Соломія Онуфрів, щоб студенти мали змогу отримати практичні рекомендації від авторитетних гостей-професіоналів. Переклад з англійської мови забезпечили студентки-журналістки Марта Децик та Олександра Самборська.

Вікторія Горайчук

ЖРН- 32 С.