Студенти факультету журналістики взяли участь в міжнародному вебінарі та розповіли про російську агресію в Україні

07.10.2022 | 19:46

Студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Єлизавета Баурда, Ольга Зітинюк, Соломія Добрянська та Максим Шаран стали спікерами під час вебінару міжнародної організації World Information Transfer, яка є консультативним центром при ООН.

До участі в анголомовному вебінарі студентів запросила доктор Христина Ковшевич-Дурбак – президентка Фонду імені Катерини Ковшевич (США). Співпраця факультету журналістики з Фондом триває близько чотирьох років.

Студентка третього курсу Єлизавета Баурда під час виступу передала правдиві свідчення очевидців і жертв війни в Україні, розповіла про конкретні факти геноциду та про єдність українців під час захисту держави.

Студент другого курсу Максим Шаран детально розповів про цінності, які виборюють українці у війні з окупантом, а також історії тих, хто пережив втрату близьких. Ольга Зітинюк у своїй доповіді презентувала волонтерський рух та розповіла про власну ініціативу, завдяки якій вдалось зібрати кошти для українських захисників. Соломія Добрянська поділилась історією своєї сім’ї, адже батько дівчини ще з 2014 захищає державу від ворога, а в липні цього року отримав поранення на фронті.

Важливо, що під час міжнародного вебінару студенти доповідали англійською мовою. Правду про війну та переживання молодих українців мали змогу почути громадські діячі, дипломати, науковці та студенти.

У мультимедійній презентації спікери факультету журналістики висвітлили жахіття війни і трагедію всіх українців. У презентованих фотоілюстраціях та свідченнях – неупереджена правда про війну в Україні.

Перегляд вебінару в записі доступний за покликом: https://youtu.be/fzHZ7QPa4tk