«Вісім учасниць, одна корона», або як обирали Міс журфаку

08.12.2016 | 10:34

6 грудня у нічному клубі «Picasso» відбулась одна із наймасштабніших подій на факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. Серед восьми претенденток на корону і титул «Міс факультету журналістики» обирали найдостойнішу. Нею виявилась студентка 2-го курсу Марія Кореновська. Як же відбувався конкурс краси? І чи справді дівчатам було що показати?

На годиннику 22:00 – час початку довгоочікуваного шоу. Студенти факультету журналістики і не тільки уже зібралися перед входом у клуб. Проте, як виявилося, впускати всередину нас ніхто ще не збирається. Дівчата у тонких колготках постукують легесенькими туфлями на підборах об холодний міцний лід. На вулиці мороз, чекати стає нестерпно. «Ще тривають останні підготування», – пояснює охорона.  Нарешті, після півгодини очікувань на нічному зимовому холоді, ми заходимо всередину. Більшість глядачів замерзли і тепер чекають, аби їм компенсували незручності справді достойним конкурсом. Ну, що ж, таки компенсували!

Глядачів зібралося багато, як ніколи. Усі столики зайняті. Всі метушаться і перешіптуються, роблячи свої ставки на переможницю.

«Міс факультету журналістики» відвідало понад 300 людей. Ми були приємно вражені такою кількістю глядачів, – розповідає один із організаторів конкурсу, заступник голови Студентської ради факультету журналістики, студент 2-го курсу Роман Миндюк. – У цей конкурс ми вклали усі свої сили, натхнення та енергію. На підготовку було всього лиш більше місяця, мало, хто вірив, що у нас вийде зробити щось достойне глядацької похвали за такий короткий час, але ми таке зробили це!»

Вже з першими словами ведучих, ким були студентка 2-го курсу факультету журналістики Тетяна Гудзовська та студент 3-го курсу історичного факультету Богдан Іванусь, серед глядачів запала повна тиша. Увесь конкурс краси відбувався у тематичному стилі – мафія. Своїм дрес-кодом, оригінально продуманими словами сценарію та манерою поведінки ведучі справді передавли гангстерську атмосферу кримінальних часів. Червоно-чорний, затемнений інтер’єр клубу ідеально пасував до заходу і вдало додавав переконливості грі.

Навпроти сцени розмістились судді, серед яких Яна Пекун – голова студентського уряду ЛНУ ім. Івана Франка, Іван Пикус – викладач факультету журналістики, Ярослав Ткач – Містер факультету журналістики , Ілля Жулевич – арт-директор клубу «Picasso», Олена Жидик – директор модельної агенції « Katrin Models School», Андрій Білинський – голова профкому студентів ЛНУ ім. Івана Франка та Олексій Чиж – організатор вечірок на журфаці. Саме ці люди вирішуватимуть, кому дістанеться честь носити корону факультету.

«Ми починаємо!», – ефектно вигукують ведучі. Одна за одною на сцені з’являється 8 учасниць у елегантних чорних платтях. За титул найкрасивішої дівчини факультету сьогодні борються студентки 1-го та 2-го курсів факультету журналістики Марія Кореновська, Меліса Садик, Тамара Мітельман, Софія Зоря, Мар’яна Світящук, Галина Кучманич, Надія Смерека та Анастасія Галетій. Кожна з учасниць тримається впевнено і рішуче, хоч знає, що попереду її чекає не одне випробування.

Ось і перший етап конкурсу. До уваги глядачів і суддів представляється 8 коротких відео-історій. В головних ролях кожної – одна із наших конкурсанток.  Дівчата постають у різноманітних образах: таємний агент, шериф міста, коханка дона мафії та інші. Кожна з них розповідає свою історію і тим самим проявляє свої акторські та режисерські здібності. Адже, як виявилося, продумати власну роль і сценарій повинні були самі дівчата. Кожен глядач своїми оплесками погодився, що такий підхід до представлення конкурсанток, є справді оригінальним.

Опісля відео глядачі мали змогу насолодитися спільним танцем учасниць. На жаль, ця частина виступу була відрепетирувана не на всі 100%: дівчата іноді забували рухи та не виконували їх синхронно. Проте ситуацію виправила кульмінація постановки з елементами підтримок. Тут конкурсантки та їх партнер-дон були неперевершеними.

Найцікавішою частиною конкурсу став показ талантів. Тут вже кожна продемонструвала те, на що здатна. Марія Кореновська і Надія Смерека хизувалися своїми вокальними здібностями, Меліса Садик приготувала глядачам вишуканий танець, Тамара Мітельман продекламувала власну поезію, Галина Кучманич виступила у комедійному стилі stand-up, а Софія Зоря та Анастасія Галетій продемонстрували свої художні та фотороботи.

І тут на сцені з’являється, як вже згодом стало відомо,  Міс талант факультету журналістики – Мар’яна Світящук. Дівчина демонструє глядачам неабиякий акторський талант, за одну мить перетворившись з невинної милої дівчини у небезпечну та запальну мафіозі, яка вправно розправляється із своїми суперниками. Оплесків було не заглушити.

Окрім зовнішньої краси дівчата демонструють і свій внутрішній світ. Кожна з них відповідає на запитання ведучих. Інтелектуальним конкурсом це назвати дуже важко, адже питання, насправді, були не надто складними. Із реакції глядачів було видно, що їм хотілося трохи глибше покопирсатися у мозку наших красунь. Та все ж, це конкурс краси, тому переходимо до дефіле у вечірніх сукнях!

Цей завершальний етап шоу був чи не найефектнішим. Восьмеро красунь у елегантних вечірніх платтях пройшлися залом під шквал аплодисментів.

Настає повна тиша, слово надається ведучим. Усі завмерли в напруженому очікуванні. На щастя, довго тримати паузу не стали. Переможницею конкурсу краси стала Марія Кореновська. Разом із тим дівчина отримала ще й титул «Міс усмішка».

«Чесно кажучи, я не очікувала, що перемога буде моєю. – зізнається Марія, – Я бачила, як готувалися інші дівчата, скільки старань і сил вони вклади у цей конкурс. Кожна з нас була варта перемоги. Та у момент, коли назвали моє ім’я, я була, звичайно, дуже збуджена від хвилювань і неймовірно щаслива. Але разом з тим я, як і кожна учасниця, шкодувала, адже розуміла, що саме в цей момент закінчився такий насичений місяць підготовки. Я не можу сказати, що було для мене цікавішим: сам конкурс чи процес репетицій і підготувань, але точно знаю, що повторила б і те, і те!»

Титули «Віце-міс факультету» та «Міс елегантність» дісталися Галині Кучманич.

«Ні для кого не відкрию Америку, коли скажу, що найважче – зробити перший крок. У моєму випадку – зареєструватися, – зізнається Галина Кучманич. –  Спробувати свої сили в конкурсі мені порадили одногрупниці. Якби не вони, не впевнена, чи наважилася б. По-перше, ніколи раніше схожим не займалась, жодного досвіду. По-друге, навіщо воно мені взагалі? Але запитання мами “коли востаннє ти робила щось вперше?” змусило задуматися. А й справді, коли? Коли востаннє я виходила із зони свого комфорту? Конкурс краси став чудовою можливістю це виправити. Як би це дивно не звучало, але він увімкнув мене. Направду, конкурс став черговим етапом самопізнання, усвідомлення власних сил і плацдармом для самовираження. Завдяки йому я познайомилася із багатьма новими цікавими людьми, які раніше навіть здогадуватись не могли про моє існування. Пробувати робити щось нове страшно, але й цікаво. Не зволікайте, гніть свою лінію і розвивайтеся! Тільки так можна чогось досягти».

Проте без нагород не залишився ніхто. «Міс креативність» факультету журналістики – Тамара Мітельман, «Міс грація» – Софія Зоря, «Міс талант» – Мар’яна Світящук, «Міс чарівність» – Меліса Садик, «Міс вишуканість» – Анастасія Галетій.

Ще однією учасницею з двома титулами стала Надія Смерека. Дівчина стала як «Міс романтичність», так і «Міс глядацьких симпатій». В онлан-головуванні за дівчину віддали свій голос 477 людей.

«Звісно, я трішки засмутилася, що не отримала головну корону, але вважаю, що гідно показала себе, тому вагомих причин для розчарувань немає, – ділиться враженнями Надія Смерека. – Я отримала задоволення від процесу і, як на мене, це найголовніше. Найдовше я готувалася до конкурсу талантів. Попри те, що я обожнюю співати, у мене майже немає сценічного досвіду. А результат своїх старань хотілося продемонструвати максимально добре. Загалом, я дуже щаслива, що взяла участь у цьому конкурсі, бо отримала море класних емоцій і досвіду».

 

Програму доповнювали виступ команди КВК факультету журналістики «Zефір» та різноманітні розіграші призів для глядачів. Опісля конкурсу краси на гостей чекала вечірка і розваги.

«Організація таких проектів – нелегкий процес, – говорить Роман Миндюк. – Дуже важко згуртувати дівчат, та найскладнішим етапом виявився пошук партнерів. Потрібно проявляти справжні дипломатичні здібності, аби прихилити на свій бік того чи іншого спонсора. Та, незважаючи на всі труднощі, ми не збираємось полишати цю ідею. В наших планах «Містер факультету журналістики», який ймовірно буде вже цієї весни».

Захід і справді став масштабною подією у житті студентів факультету. І, незважаючи на деякі недопрацювання, це справді було варте того, аби його побачити. Тепер з нетерпінням чекаємо продовження списку найкрасивіших людей факультету журналістики.

 

Ярина ПРИШЛЯК

Джерело: http://kredens.lviv.ua/mis-jourfack/

acoezjyjc94 adlcult02iw d5brmr9y__a dfowplv6qa8 dukjqux8zxi hess1giqfii hkfg51q81wm n77zvqiphu4-1 n77zvqiphu4 nk3ylr8czg8 pvj2gfluqdk qf7e1bbhvqu rdfxgc-yqjc xzelktecrske0t_ppi268q