Вітаємо і гордимося!!! Галина Яценко – лауреатка V Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея.

24.05.2022 | 15:39

Галина Володимирівна Яценко – кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри української преси факультету журналістики стала лауреаткою (ІІ місце) V Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея.

Нагородження переможців конкурсу відбулося 20 травня в Ужгороді у рамках відзначення сторічного ювілею Івана Чендея, відомого українського  прозаїка, автора сценарію «Тіні забутих предків», лауреата Шевченківської премії. Цьогоріч на поштову скриньку журі конкурсу, як проінформував представник Благодійного фонду імені Івана Чендея Іван Терещак, надійшло 145 текстів з усіх регіонів України, а також з Італії, Німеччини, Ізраїлю, Польщі, Чехії, Туреччини. Члени журі одностайно відзначили високий професійний рівень учасників конкурсу, тож відбір творів відбувався у два етапи: спершу було визначено фіналістів конкурсу, а потім переможців у двох номінаціях – «Мала проза» та «Чендеєзнавство». Галину Яценко відзначили за новелу «Він мовчав» у номінації «Мала проза».

«Цьогорічний конкурс для мене особливий, ‒ наголошує переможниця,  ‒  адже він відбувся у рамках відзначення сторічного ювілею Івана Чендея, де були презентовані два томи «Щоденників» Івана Чендея (упорядник Марія Чендей-Терещак), а також антологія творів переможців Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея за 5 років його існування. Моя психологічна новела «Він мовчав» про трагедію людської самоізоляції, власного вибору самотності через психологічні травми дитинства, і водночас запізніле духовне очищення. Дуже приємно, що її відзначили, адже саме у творчості Івана Чендея домінував глибокий психологізм, оте людське «буття душі».

Щиро вітаємо Галину Володимирівну з високим визнанням у літературній майстерності та зичимо натхнення для нових творчих здобутків.

За матеріалами Пресцентру Університету