Зібрання наукового гуртка кафедри зарубіжної преси та інформації

26.10.2021 | 18:13

26 жовтня на кафедрі зарубіжної преси та інформації ЛНУ імені Івана Франка відбулося проведення студентського наукового гуртка під керівництвом доцента кафедри Ольги Квасниці і за участю завідувача кафедри зарубіжної преси та інформації проф. Мар’яна Житарюка. Студенти поділилися досвідом участі у наукових конференціях та Всеукраїнських конкурсах, а всі охочі могли задати свої питання.

Зокрема студентка 3 курсу Яна Гавришко розповіла про свій креативний проєкт під назвою «Шекспірівські образи у політичній карикатурі: Гамлет та Юлій Цезар». Робота студентки посіла перше місце на Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса (за підтримки МОН).

Діана Сорока, студентка 4-го курсу факультету журналістики представила свою наукову роботу на тему: “Сучасна соціальна документальна фотографія в українських та закордонних ЗМІ”. Учасниця гуртка поділилася досвідом зі студентами 3-го курсу та розповіла про роботи фотожурналістів України та світу, зокрема переможців премії – 2021 World Press Photo, через призму теперішніх світових проблем. Проведене дослідження студентки розширило уявлення про документальну фотографію: її універсальність, тривалість впливу та ефективність. Також Діана дала учасникам гуртка поради з особистого досвіду і довела, що наука – це зовсім не страшно.

На завершення студентка 3 курсу Юлія Равлюк остаточно розвіяла міфи про те, що наука має бути нудною. Вона розповіла про свою діяльність в Малій академії наук, зокрема про дослідження творчості Стівена Кінга. А також про участь у студентській науковій конференції нашого університету, для якої готувала роботу про вплив пандемії на порядок денний у ЗМІ.

Дякуємо студентам за цікаві розповіді та хороші запитання. І бажаємо нових звершень!