Двісті хвилин з Першим Західним

16.03.2023 | 15:50

Сьогодні, 16 березня, працівники ТРК «Перший Західний» провели вишкіл для студентів факультету журналістки ЛНУ імені Івана Франка. Вперше на факультет завітала редакція телеканалу у повному складі: журналісти, редактори, ведучі, оператори, режисери, гостьові редактори.

День з журналістами-практиками для студентів організувала в.о. завідувача кафедри радіомовлення та телебачення Парасковія Дворянин.

«Дуже приємно бачити таких гостей у стінах факультету журналістики. Величезна приємність, що значна частина – наші випускники, яких ми пам’ятаємо. Щиро вдячні, що знайшли час та можливості завітати до нас і поділитися своїми професійними знаннями з нашим студентами!» – зазначив декан факультету журналістики Іван Крупський.

Навчали студентів директорка ТРК «Перший Західний» Ольга Цап, а також працівники телеканалу. Вишкіл відбувався у формі квесту. В аудиторіях факультету облаштували вісім станцій, які повинна були пройти кожна з восьми команд. Студенти вчилися писати тексти для радіо, презентувати їх в ефірі, працювати з камерою та створювати сюжети для телеканалу.

Окрім цього розвивали навички медіаграмотності та пробували презентувати себе під час співбесіди. А головне, робили це максимально швидко. Додавало емоцій обмеження у часі – 200 хвилин.

На кожну зі станцій виділили по 15 хвилин. Також, на станціях команди здобували бали. За підсумками, найсумлінніша з команд отримала можливість виготовити соціальний ролик разом з Першим Західним.

Найвправніші студенти отримали подарунки: ланч бокс від ТРК «Перший Західний» та книгу «Телевізійна та радіокомунікація: історія, теорія, новітні практики» від кафедри радіомовлення і телебачення. Студенти ділились своїми враженнями та дякували за отримані знання та навички.

Аліна Штемпель