Конкурс плакатів «Міграційна політика ЄС»: серед переможців студенти факультету журналістики

14.05.2023 | 17:20

З 13 березня до 23 квітня 2023 року у Львівському університеті тривав конкурс плакатів на європейську тематику у  рамках реалізації проєкту Еразмус+ Модуль Жана Моне  «Спільні політики ЄС: стратегії узгодження для України» (JMM “European Union Common Policies – Alignment Strategies for Ukraine” (EUCPASU), 101047504 — EUCPASU -— ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH). Захід організував Центр досконалості Жана Моне «Західноукраїнський дослідницький центр європейських студій» у співпраці з Інформаційним Центром ЄС у Львівському університеті та був присвячений святкуванню Дня Європи.

В цьогорічному конкурсі плакатів взяли участь студенти низки факультетів  Львівського університету, зокрема, факультету міжнародних відносин, факультету журналістики, факультету управління фінансами та бізнесу, філософського, географічного, економічного, юридичного, електроніки та комп’ютерних технологій, механіко-математичного, філологічного та іноземних мов.

На огляд журі було представлено 30 творчих робіт. У своїх працях автори намагалися відтворити власне бачення міграційної політики ЄС та співпраці з Україною в міграційній сфері в контексті підтримки нашої держави та її громадян, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України.

Координаторка проєкту, доцентка кафедри європейських та регіональних студій Оксана Краєвська відзначила важливість таких заходів для поширення знань на європейську тематику серед студентів різних факультетів, адже це сприятиме розумінню сучасних євроінтеграційних процесів загалом та участі в них України, зокрема. «Такі заходи та проєкти допомагають нам зрозуміти ЄС та його держави-члени і напрацювати стратегію європейської інтеграції України для пришвидшення інтеграції нашої держави в європейський освітній, науковий, культурний, політичний, правовий, соціальний та економічний простір задля забезпечення її курсу на членство в ЄС», – зазначила пані Оксана.

Членкиня журі, доцентка кафедри теорії і практики журналістики Наталія Войтович детально розповіла про конкурс та поділилася враженнями від студентських плакатів: «Тематика конкурсу вибрана не випадково, оскільки після повномасштабного вторгнення тематика міграції стала дуже популярною. Дуже радує те, що цьогоріч в конкурсі взяла участь велика кількість студентів, які продемонстрували свої уявлення про міграційну політику. Варто зазначити, що всі роботи були цікавими, з авторським підходом та баченням і обрати найкращих було справді дуже важко», – коментує пані Наталія.

Конкурс відбувався у три етапи:

  1. Оголошення про конкурс на сайті Університету, сайтах факультетів та на відповідних сторінках у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.
  2. Визначення теми та етапів Конкурсу Центром досконалості імені Жана Моне «Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій»
  3. Визначення експертним журі найкращих робіт ‒ переможців конкурсу та оголошення результатів.

«Такі конкурси передусім впливають на саморозвиток студентів. Тема міграційної політики ЄС зараз є надзвичайно актуальною, адже багато українців були змушені виїхати за кордон, зокрема, й у країни Європейського Союзу. Конкурс плакатів став цікавим досвідом у моєму студентському житті, а знання, які я здобула під час підготовки, обов’язково стануть корисними в майбутньому», – розповідає одна з учасниць конкурсу Романа Бакай.

Перше місце у конкурсі здобула студентка механіко-математичного факультету Вікторія Крисько, друге – студентка факультету журналістики Софія Романів та студентка факультету міжнародних відносин Валерія Коваленко. Третє місце розділили між собою троє учасниць – студентка юридичного факультету Анастасія Хтей,  студентка філософського факультету Тетяна Мариняк та студентка факультету журналістики Марія Твардовська.

Переможцем у номінації глядацьких симпатій став студент факультету міжнародних відносин Нікіта Чевіров.

Щиро вітаємо переможців та дякуємо усім учасникам конкурсу!

Пресцентр Університету