Наталія Балюк: між журналістикою і блогерством

11.11.2022 | 23:13

Сьогодні, 11 листопада 2022 року, у межах дисципліни «Блогосфера: особливості контенту», на запрошення лектора курсу доц. Рудик Мирослави Степанівни студенти мали онлайн-зустріч із головною редакторкою «Високого Замку» та блогеркою Наталією Балюк. Студенти радо долучились до комунікації з нашою гостею. Адже у навчальному процесі також важливо залучати практичний досвід, знати роботу журналіста і блогера зсередини.

Пані Наталя розповіла про низку важливих кейсів, які будуть цікавими та корисними у подальшій діяльності молодим журналістам. «Запорука успіху – працездатність й бажання розвиватись», – наголосила гостя. Студенти мали можливість послухати, як редакторка газети стала  на шлях медійного блогерства на платформі YouTube, де бере інтерв’ю з цікавими людьми. Контент YouTube-каналу Наталії Балюк дуже різноманітний. Кожне інтерв’ю – це окрема життєва історія. Проблематика інтерв’ю дуже різна, але завжди актуальна: лікування коронавірусу, війна, бізнес у непрості часи, подолання раку, шоу-бізнес, стосунки, життєві перепетії, історії успіху тощо.

Студенти поставили нашій гості чимало питань, щоб отримати авторитетну думку й поради заради втілення майбутніх можливих проєктів. Наталія Балюк щиро ділилася своїм досвідом, думками про блогерство і журналістику, про створення якісного контенту, методику підготовки до інтерв’ю, зіркових гостей. Висловлювала також свої враження і переживання щодо роботи з аудиторією і напрямів розвитку свого YouTube-каналу. Студенти мали ексклюзивну нагоду запропонувати Наталії Балюк свого гостя для наступного інтерв’ю. Це цікавий експеримент, бо скільки людей – стільки думок. Однак, такий спосіб діалогу з аудиторією – хороший чинник вивчення громадської думки. Тож з нетерпінням чекаємо нового інтерв’ю, а щоб не пропустити цього моменту, закликаємо  підписатись на YouTube-канал «Балючі теми» : https://www.youtube.com/channel/UCuk81MrKbbAxoGmO4p_tbnw

Пані Наталії дякуємо за теплу  і довірливу розмову, навчання через власний приклад. Бажаємо їй успіху в журналістській і блогерській діяльності.

Марта Гнат, студентка 1 курсу магістратури