Співпраця факультету журналістики з Фондом імені Катерини Ковшевич (США)

08.02.2019 | 14:29

Співпраця факультету журналістики з Фондом імені Катерини Ковшевич (США)

   Напередодні нового навчального семестру студентів-журналістів різних курсів зібрала приємна новина – отримання стипендій від Фонду імені Катерини Ковшевич (США). Співпраця факультету журналістики з Фондом розпочалась ще у серпні 2018 року, а вже в другому семестрі 17 студентів-платників, з відмінними позначками у заліковій, отримали стипендії на оплату навчання.

    З особливими заслугами у навчанні під час урочистого вручення сертифікатів студентів привітав в. о. декана факультету журналістики професор Іван Крупський.

   Цього разу познайомитись та особисто зустрітись зі студентами приїхав випускник факультету журналістики та координатор Фонду в Україні Степан Герилів. Він розповів студентам про свою працю за кордоном. Адже понад 15 років провів у США, Греції та Канаді. Поділився історією знайомства та початком співпраці з Президентом Фонду доктором Христиною Дурбак. Не обійшлось й без цікавих та гумористичних розповідей з життя Стефка з Долини (псевдонім пана Степана) та професійних порад практика-журналіста, а тепер ще й викладача Бердянського державного педагогічного університету. Студентам-журналістам він побажав: «Не бійтеся! Йдіть вперед і все вдасться!».

  Окрім цікавих розповідей з собою пан Степан привіз подарунки. Кожному студентові  вручив авторську збірку гумористично-сатиричних поезій «Заробітчанські дзвони: хроніка ностальгії».

   Привітав студентів-стипендіатів й заступник декана Ярослав Табінський, який налагоджував співпрацю факультету та Фонду. Він побажав студентам у майбутньому успішно завершити цей семестр, аби знову стати учасниками Фонду.

   Задоволеними та натхненними після зустрічі залишились й студенти. «Ця зустріч це, насправді, не лише урочиста подія, але й дуже цінний досвід, – ділиться Анна Лавор, студентка третього курсу. –  Я рада, що мала змогу поспілкуватися зі Степаном Миколайовичем, адже він не лише дав журналістські поради, але й зарядив позитивом. Це дуже добре, що існує такий Фонд і, що його представник обрав для співпраці саме наш факультет, за що ми дуже вдячні. Сподіваємося, наступного року ми знову зустрінемося, будемо робити все, щоб виправдати сподівання.»

Факультет журналістики висловлює вдячність Президентові Фонду імені Катерини Ковшевич докторові Христині Дурбак за підтримку та нові можливості для студентів-журналістів Львівського національного університету імені Івана Франка.

                                                                                       Ольга Криса
Фото Мар’яна Павлика