Студентоцентроване навчання: нові і традиційні методи для досягнення успіху

09.02.2023 | 08:04

Які методи навчання  забезпечать студентам необхідні знання і вміння, щоб реалізувати себе  в професії? Як допомогти студентові отримати максимум інформації з освітніх дисциплін в умовах відімкнення електроенергії? Як на заняттях показати студентам кроки та дії, що ведуть до успішної журналістської кар‘єри?

Відповіді на ці та інші запитання, пов‘язані з методикою викладання освітніх дисциплін, обговорили 7 лютого 2023 року на черговому засіданні науково-методичної ради факультету журналістики.

Доц. Христина Дацишин, доц. Тетяна Хоменко, доц. Ігор Паславський, доц. Наталія.Лебеденко, доц. Наталія Войтович, доц. Павло Александров, асист. Наталія Більовська наголосили, що студенти мають отримати всі інструменти для того, щоб бути запотребуваними на ринку праці. Для цього варто максимально використовувати інтерактивні методи навчання, заохочувати студентів до створення групових та індивідуальних проєктів, цікавитися думкою здобувачів освіти і корегувати підходи до викладання дисциплін залежно від їхніх потреб.

Зорієнтуватися в можливостях професійного розвитку студентам допоможуть зустрічі з журналістами-практиками. Це змога не тільки побачити приклад успіху, а й через живе спілкування довідатися, як працюють медіа, які знання та вміння потрібні, які труднощі має долати журналіст у різних ситуаціях. Студенти в майбутньому краще розумітимуть, у якій сфері журналістики вони хотіли б себе реалізувати.