Зустріч студентів із полковником Антоном Мироновичем

24.03.2023 | 21:03

24 березня 2023 року, у Лабораторії «Контент і технології» кафедри нових медій, відбулася зустріч студентів спеціалізації з речником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного полковником Антоном Мироновичем. Тема – «Взаємодія ЗМІ зі Збройними Силами України в умовах правового режиму воєнного стану».

На початку зустрічі полковник Антон Миронович зосередив свою увагу на питаннях комунікаційної взаємодії армії та суспільства:
– Що спільного?
– Що цікавить?
– Ймовірні непорозуміння чи конфлікти?
– Особливості комунікації.

Зокрема, речник наголосив на тому, що ЗМІ є таким своєрідним «містком» між військовими і суспільством.

Антон Миронович ознайомив студентів із Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України «Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану» і підкреслив на важливості його виконання у комунікації з військовими.

Полковник надав перелік інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії Збройних Сил України.

За його словами не можна повідомляти:

– найменування військових частин (підрозділів) та інших військових об’єктів в районах виконання бойових (спеціальних) завдань, географічні координати місць їх розташування;
– чисельність особового складу військових частин (підрозділів);
– кількість озброєння та бойової техніки, матеріально-технічних засобів, їх стан та місця зберігання;
– описи, зображення та умовні позначки, які ідентифікують або можуть ідентифікувати об’єкти.

На завершення зустрічі речник розповів про особливості роботи журналістів на передовій та відповів на численні запитання студентів та викладачів.

Фото – Ольга Зітинюк