Презентація підручника “Логіка”

28.03.2018 | 10:39

27 березня на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація підручника Зіновія Партика «Логіка (теоретичні засади та прикладне застосування в мас-медіа)». Особливістю цього підручника є те, що він чи не перший в Україні, орієнтований на студентів-гуманітаріїв, зокрема журналістів.

У посібнику автор намагається уникати символьної мови, складних технічних термінів, а пояснювати на життєвих, зрозумілих для загалу прикладах.

На думку Зіновія Партика, вивчення логіки на факультеті журналістики є важливою ланкою при написанні аналітичних матеріалів, у яких потребується виняткове вміння аналізувати, оцінювати, аргументувати та робити висновки.

Особливо цінними для майбутніх журналістів буде розділ про еристику, себто теорію суперечки, яку часто застосовують у мас-медіа, особливо на радіо та телебаченні.

«Логіка відіграє для журналіста та гуманітарія приблизно таку ж роль, як для інженера — математика. Якщо для інженера основою є математичний апарат, так для журналіста — логіка та вміння аргументувати», — додав на завершення автор.

Довідка про автора

Зіновій Партико — доктор філологічних наук за спеціальністю «Журналістика», професор, кандидат наук за спеціальністю «Структурна, прикладна, математична лінгвістика». Автор понад півтори сотні наукових праць, серед яких дві монографії, шість навчальних посібників та словники. Працює викладачем в університетах Львова, Києва, Запоріжжя, в яких читає «Логіку», «Основи наукових досліджень».

 

Юлія Формос

Фото Андрія Яценка