“Масові комунікації й колапс цивілізації”: семінар у рамках Днів Науки в Університеті

25.05.2022 | 11:37

23 травня у рамках Днів Науки у Львівському національному університеті імені Івана Франка, силами кафедри теорії і практики журналістики, зокрема викладачів доцента Юрія Васьківського та асистента Наталії Гадьо й студентів 1-го курсу магістратури, відбувся семінар на тему “Масові комунікації й колапс цивілізації”.

У рамках семінару Козак Петро висвітлив питання факторів і чинників загрози масовій комунікації. Студентки-магістранти Шекеряк Яна і Джулай Єлизавета виступили із доповідями на тему кризи комунікацій і колапсу цивілізації. Стусяк Оксана розповіла про технології застосування інформаційної зброї, а Анастасія Погорілець — про ознаки поразки інформаційною зброєю.

Підсумували й завершили семінар промовою кандидата політичних наук Тетяни Черпак, яка акцентувала на важливості політичної комунікації у площині “влада-суспільство”.

“Політична комунікація у площині «влада – суспільство» є дуже важливим чинником для прогресивного розвитку держави. Особливо важлива вона в період внутрішньодержавних криз і значно відрізняється від тієї, що відбувається за стабільного функціонування політичної системи в країні. У цей час провідну роль відіграють вищі посадові особи, які виступають як спікери, дії яких мають бути спрямовані на подолання панічних настроїв у суспільстві та підтримання стабільності.

Таким чином, наявність комунікаційної стратегії у вищого керівництва України в період внутрішньодержавних криз є запорукою суспільної підтримки у розв’язанні складних питань політичного розвитку, подолання ризиків стабільності функціонування політичної системи, відвернення загроз національній безпеці країни тощо”, – підсумувала науковиця.