На кафедрі зарубіжної преси відбулася зустріч із журналістом білоруського телеканалу Белсат TV

26.11.2021 | 19:04

 

Аляксандр Папко поспілкувався зі студентами та викладачами кафедри, відповів на найактуальніші питання, пов’язані з роботою журналістів у Білорусі та за кордоном, соціально-політичним становищем країни, взаєминами із Росією та країнами ЄС, Ковідом-19, майбутнім східноєвропейського простору тощо.

Студентка Роксолана Кривенко: «Часто чую думку, що хороший журналіст відрізняється від поганого тим, що хороший має власні джерела інформації. Чи Ви згодні з цим? Якщо так, то де шукати ці джерела інформації, і як спілкуватися із цими людьми, щоб не втрачати об’єктивності?»

Аляксандр Папко: «Я, наприклад, журналіст, який не має своїх джерел інформації. Тобто маю контакти, у яких можу брати інсайди та перевіряти інформацію. Але у мене науковий бекграунд. І моє завдання – не витягувати інформацію, не давати інсайд, а оцінювати, по-перше, чи цей інсайд є правдою, а по-друге, що цей інсайд означає, до яких процесів він веде… Тому, хороший журналіст, на мій погляд, – це журналіст, який має голову і який не лінується…».

Відповідь на це запитання, а також розмову у повному обсязі можна переглянути тут.