Попередній захист бакалаврських робіт

28.05.2021 | 18:46

28 травня на кафедрі української преси відбувся попередній захист бакалаврських робіт.

Студенти четвертого курсу спеціалізації «Аналітична журналістика» презентували результати своїх наукових пошуків та ознайомили з висновками бакалаврських досліджень. Теми робіт – різноманітні, у них порушено як теоретично-практичні основи журналістики, так і суто практичні.

Ігор Турчак досліджував «Візуальні форми комунікації в журналі «Країна», «Газеті по-українськи» та на сайті «Gazeta.ua»» (керівник – доц. Слотюк Т. В.). Студент доповів про структуру роботи, основні спостереження та висновки.

Бакалаврська робота «Образ українського військового в літературі нон-фікшн» (керівник – доц. Величко З. А.), над якою працювала Сіра Дзвенислава, межує поміж літературою та публіцистикою, а також має беззаперечний актуальний підтекст.

До військової тематики звернулася і Наталія Попадинець. Вона виступила з доповіддю на тему: «Медіаобраз воїна у сучасних українських ЗМІ» (керівник – доц. Тихолоз Н. Б.). Прикметно, що частина дослідження базується і на власних публікаціях у львівській пресі.

Презентація результатів дослідження теми «Жанрові особливості аналітичних репортажів на прикладі газети «Експрес»» (керівник – доц. Онуфрів С. Т.) Оксани Стусяк передбачає запланований творчий захист на основі власних репортажів, опублікованих у досліджуваному виданні.

Із попередніми висновками до бакалаврської роботи на тему: «Аналітика на сторінках «Високого Замку» (2018–2020 рр.)» (керівник – асист. Присяжна-Гапченко Ю. М.) виступила Мирослава Тимчак.

Викладачі кафедри надали студентам рекомендації щодо доопрацювання їхніх наукових досліджень та закликали не зволікати з поданням робіт на розгляд ЕК. Загалом, подані бакалаврські дослідження, кафедра рекомендувала до захисту.