“Район.in.ua” як приклад успішного медіапроєкту: зустріч студентів із Наталею Пахайчук

14.10.2024 | 08:36

У четвер, 10 жовтня, відбулась онлайнзустріч магістрів-журналістів  з керівницею інноваційних проєктів CID Media Group Наталею Пахайчук. Разом з майбутніми магістрами розібрали концепт успіху національної мережі гіперлокальних медіа “Район.in.ua”. Захід організувала доцентка кафедри української преси Соломія Онуфрів в межах навчальної дисципліни “Управління медіапроєктами”. Медіапроєкт “Район.in.ua” висвітлює життя переважно певного району або громади. Таким чином медійники працюють на 63 сайтах у дев’яти областях, зокрема Львівській, Волинській, Херсонській, Миколаївській, Полтавській та багатьох інших і (спойлер!) не збираються зупинятися на досягнутому.

Окрім того, “Район.in.ua” має окремі проєкти, серед яких “Брехунець”, про протидію російським фейкам та “Культура”, що є серією інтерв’ю з українськими митцями. Наталя Пахайчук розкрила секрети успіху цих проєктів, який насправді ховається за простими речами, а також поділилася практичними порадами як розвивати свою справу з “нуля”.

За словами експертки, успіх “Район.in.ua” полягає в тому, що проєкт не боїться високих цілей. Цьому сприяє величезна команда журналістів, які постійно вдосконалюють свої вміння (одна з цінностей команди), а також аудиторія – самоціль медіа. Спілкування проєкту з читачами й глядачами дуже особливе, адже журналісти влаштовують “медіатури” під назвою “Волинська експедиція”, і відвідують зі своїми реципієнтами найвіддаленіші куточки регіону, поповнюючи як аудиторію, так і штат працівників. Окрім того, “Район.in.ua” розрахований і на менших читачів, таким чином медіа виховує собі заміну та достойне майбутнє суспільства.

Наостанок Наталя Пахайчук поділилася цінними порадами як піднятися на Олімп у світі медіа, а також наголосила на важливості самовдосконалення та створення позитивного іміджу для юних колег. Студенти отримали неоціненний досвід, приємні враження та потужну мотивацію для професійної самореалізації.

Інна Буряк,

 магістрантка факультету журналістики