Захищаючи Україну, загинув асистент кафедри мови засобів масової інформації Богдан Маркевич

29.09.2024 | 10:20

Захищаючи Українську Державу від російських окупантів, загинув асистент кафедри мови засобів масової інформації факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Богдан Маркевич. Героєві було 38 років.

У 2009 році Богдан завершив навчання на факультеті журналістики Львівського університету. До січня 2024 року працював асистентом кафедри мови засобів масової інформації.

Богдан Маркевич був зразковим працівником, справжнім інтелектуалом, чудовою, цікавою та доброю людиною, яка ніколи не відмовляла іншим у допомозі.

“Для всіх нас він залишиться не лише зразковим працівником, а й людиною, яка завжди допомагала та підтримувала. Богдан Михайлович любив свою роботу, а весь факультет обожнював його”, – згадують студенти.

У січні 2024 року Богдан став на захист держави та обороняв Україну у лавах Збройних Сил.

Загинув учора, 28 вересня 2024 року внаслідок ворожої атаки.

“Не можу повірити, що більше тих не буде розмов… про книжки, про життя, про студентів. Не буде тих повідомлень, які були якимись особливими, своїми, хоч для інших не мали б жодного сенсу. Не буде тих жартів, які завжди так мене смішили. Не буде фото ранкової кави як символу того, що вночі все було менш-більш гаразд і Богдан в порядку. Не буде того життя після війни, про яке ми домовились. Не буде частини життя. Світ тріснув. У наших серцях величезна діра, яку неможливо заповнити жодними словами”, – згадує про колегу Наталія Більовська, асистентка кафедри мови засобів масової інформації.

Його життєрадісність, мудрість і готовність завжди допомогти залишаться в пам’яті всіх, хто його знав.

Колектив факультету журналістики глибоко сумує через цю непоправну втрату. Вічна пам’ять Богданові Маркевичу, Героєві України, чудовому викладачу, який передавав свої знання студентам з пристрастю та професіоналізмом, справжньому другу для багатьох з нас, який віддав своє життя за майбутнє нашої країни. Щирі співчуття родині та близьким.

Світла і вічна пам’ять!