Студенти та випускники факультету журналістики отримали відзнаки

12.06.2023 | 14:00

Нещодавно з нагоди святкування Дня журналіста у львівському Будинку офіцерів відбулося урочисте нагородження журналістів, які беруть активну участь у протидії російському агресорові в інформаційному просторі України та світу.

Така важлива подія не могла відбутися без студентів Львівського національного університету імені Івана Франка. Проте спершу Почесною грамотою від Державного комітету телебачення і радіомовлення за високий професіоналізм, відстоювання демократичних ідеалів та свободи слова, захист інформаційного простору в часи російсько-української війни нагородили випускника факультету журналістики, кореспондента ICTV Костянтина Мельникова, який вже 4 роки висвітлює ситуацію на Сході нашої країни.

Крім того, Секретаріат національної спілки журналістів України відзначив не менш відомого випускника факультету журналістики, військовослужбовця Артура Дроня, який своєю поезією надихає, висвітлює правду про боротьбу Українського Народу та доносить до міжнародної спільноти різні аспекти боротьби українців за незалежність. Його вірші, написані після повномасштабного вторгнення, перекладені кількома мовами світу. Зараз Артур Дронь захищає нашу країну у лавах ЗСУ.

Не можна оминути увагою й Івана Магуряка, адже саме студент 4 курсу факультету журналістики здобув нагороду від Львівської обласної організації національної спілки журналістів України, а також премію «Перша удача» за матеріали до річниці деокупації Київщини.

Професійне свято стало особливим днем і для студентів першого курсу: Вікторія Луцюк, Ангеліна Гаряча, Юлія Баженова та Анна Гайдай отримали грамоти Львівської обласної організації національної спілки журналістів України за донесення міжнародній спільноті правди про героїчну боротьбу українського народу з російськими окупантами. Студенток відзначили за участь у проєкті «Рік війни», який курує доцентка кафедри теорії і практики журналістики Наталія Войтович. Їхні есе були відзначені як найкращі.                       Наостанок варто зазначити, що в День журналіста згадали й тих фахівців, які відійшли у Вічність. Серед них був і випускник факультету журналістики 2011 року Тарас Матвіїв, Герой України, який загинув 2020 року на Сході нашої країни. Після себе він лишив поезію, що нікого не залишить осторонь. У наших серцях назавжди лишиться світла пам’ять про журналістів, яких вже з нами немає.

Дякуємо Збройним силам України за можливість відзначити професійне свято. Пишаємося факультетом та викладачами, які роблять усе, аби студентів ЛНУ ім. Івана Франка почули на загальнонаціональному та міжнародному рівнях.