Засідання підсекції кафедри української преси

06.02.2021 | 12:34

5 лютого 2021 року у режимі онлайн відбулося засідання підсекції української преси звітної наукової конференції Університету за 2020 рік.

Керівник підсекції – професор Степан Кость звернувся з вітальним словом до колег і виступив із доповіддю «Українська преса ХХ ст.: військово-політичний контент», секретар підсекції – доцент Зоряна Величко презентувала результати дослідження теми «Історія як політичний аргумент: особливості висвітлення теми Голодомору в сучасних ЗМІ». Доцент Олег Романчук виступив з темою «Публіцистика воєнного часу: письменники та журналісти про війну і мир». Доцент Галина Яценко презентувала проект-виступ «Трансформація сучасної медіасфери під впливом коронавірусної пандемії (за матеріалами праці Георгія Почепцова “Коронавірус: як змінюється наша свідомість і майбутнє”). Тема «Текстуальне поле українських медіа у постколоніальному вимірі» доцента Соломії Онуфрів викликала хвилю обговорень серед колег. Доцент Тетяна Слотюк у виступі “Відновні наративи” як тип конструктивної журналістики: особливості, інтерпретація та приклади» акцентувала на потребі вивчення методики написання таких матеріалів у ЗМІ і залучення їх до навчальних курсів. Доцент Наталя Тихолоз ознайомила із творчістю Віри Марської (літературний псевдонім Марії Струтинської), письменниці, журналістки та громадської діячки міжвоєнного періоду в Галичині, а після Другої світової війни — в діаспорі, і виступила з доповіддю «Репортажний роман Віри Марської “Буря над Львовом”: до проблеми жанру».

Також з доповідями виступили й аспіранти кафедри української преси:  Ярослав Сиваківський («Стандарти журналістики в умовах війни: перегляд концепції»), Оксана  Бабенко («Особливості функціонування релігійних медіа в умовах світової пандемії (на прикладі сайту “Капеланство.info”)) та Вікторія Романчук («Журнал «Універсум» у контексті державотворення»).