Зустріч з Мирославою Гонгадзе

03.12.2017 | 22:08

30 листопада, у четвер, в актовій залі Львівської політехніки відбулася зустріч студентів, старшокласників та просто бажаючих слухачів, з відомою не лише в Україні, але й за кордоном, журналісткою, Мирославою Гонгадзе.

У вступній частині всього дійства гостя зазначила, наскільки важливими є такі зустрічі саме для студентства. Головним завданням за словами журналістки є донести щось корисне та хороше молоді, навчити її правильно аналізувати інформацію, направити на вірний шлях справді правдивої журналістики. «Дуже важливо зрозуміти, що потрібно вам!» – сказала гостя.

Студенти мали змогу дізнатися про шлях «Голосу Америки» та про його роботу, що почалася ще після другої світової війни. Мирослава Гонгадзе коротко та аргументовано описала суть пропагандистської системи, а також сказала про важливу роль у боротьбі проти неправди таких медій, як «Голос Америки».

Жахливі події Майдану, які назавжди залишилися в душах українців, за словами Мирослави Гонгадзе знайшли відбиток і на заході.

«Ми працювали практично цілі 24 години, аби подати інформацію максимально правдиво», – каже журналістка. Також гостя згадала і про соцмережі, в яких повинна поширюватися тільки правда.

Так як зустріч відбувалася у форматі діалогу, студенти мали змогу самі задати питання журналістці та отримати цілком повну відповідь. Більшість заданих питань стосувалися розвитку українських ЗМІ, а також ролі олігархів у сфері журналістики. На питання, чи можливе існування незалежних ЗМІ, гостя відповіла позитивно:

«Такі ЗМІ створюються. Незалежні журналісти видають свої матеріали. Воно все розвивається, значить треба їх підтримувати. Нам! Нам треба підтримувати! Читаючи їх, допомагаючи їм. І таким чином ми будемо сприяти якісним медіа.»

Як же відрізняти правду від брехні? На це питання також знайшлася досить проста відповідь. «Шукайте першоджерела, і завжди кажіть правду!».

Враження у всіх гостей заходу було позитивним. Студенти, а також старшокласники були задоволені розмовою з журналісткою.

 «Я задоволена всім, – каже Вітослава, студентка II курсу факультету журналістики Львівської Політехніки, – Мирослава Гонгадзе – людина, яка зробила неоціненний вклад у журналістику. Вона працювала за кордоном, допомагає розвінчувати певні міфи в цій сфері. Я мала змогу дати їй питання, і я задоволена відповіддю. Хочеться, щоб такі зустрічі проводилися частіше.»

На завершення зустрічі Ключковська Ірина Михайлівна, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», подякувала всім, хто відвідав захід, а також особисто подякувала Мирославі Гонгадзе за таку особливу нагоду дати студентам відповіді на їхні складні питання.

 

студент ЖРН-12С

Козак Петро