Доцентка Університету Галина Яценко Стала лауреаткою Всеукраїнського літературного конкурсу імені Василя Стефаника

06.12.2023 | 16:31

Кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка факультету журналістики Галина Яценко перемогла у II Всеукраїнському літературному конкурсі малих прозових форм імені Василя Стефаника. Нагородження відбулося 3 грудня у концертній залі Музичної школи №2 в Івано-Франківську. У церемонії, крім лауреатів і дипломантів конкурсу, взяли участь Голова НСПУ Михайло Сидоржевський, ідейниця і організаторка, письменниця Марія Вайно, літературознавиця, кандидатка філологічних наук Марта Хороб, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, голова Івано-Франківської організації НСПУ Євген Баран.

Друга спроба участі Галини Яценко в цьому конкурсі виявилася переможною. Адже у 2021 році Галина Володимирівна стала дипломанткою зі шкіцом «Мамо…».

Географія учасників цьогорічного конкурсу багатогранна: від Сум і до Львова. Переможним для Галини Яценко став твір «Як би я хотіла знати…». Авторка вже кілька років працює в жанрі короткої прози і в майбутньому планує видати збірку оповідань, новел.

«Цьогоріч на конкурс я теж подавала шкіц, бо саме цей жанр дозволив мені вияскравити із картини нашого буття той початковий ескіз українського болю, яким пройняте сьогодення у часи клятої російсько-української війни. Мій переможний шкіц – це вервичка історій про життя у всіх його проявах, яке трагічно обриває російська ракета. Головна героїня оплакує останні миті своїх близьких, сусідів, знайомих, про які вона б так хотіла знати…», ‒ характеризує свій твір переможниця.

Щиро вітаємо Галину Володимирівну з новою творчою перемогою! Бажаємо щоденного натхнення і якнайшвидшої перемоги України!