Марія Курило-Алексевич: Сумлінно вивчайте теорію і активно долучайтеся до практичної журналістики!

17.02.2022 | 10:26

У середу, 16 лютого, студенти 2-го курсу в межах лекційного курсу “Теорія і методика журналістської творчості” зустрілися з львівською журналісткою Марією Курило-Алексевич, випускницею факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка.

Журналістка, яка донедавна очолювала інформагентство «Galnet», а зараз працює у Львівській ОДА, поділилася зі студентами своїм досвідом роботи для дванадцяти всеукраїнських та регіональних видань, двох радіостанцій та телебачення. Також Марічка Курило відповіла на запитання студентів під час зустрічі та порадила сумлінно вивчати теорію й активно долучатися до практичної журналістики.

 

«Не залежно від того, який жанр вам імпонує, я б рекомендувала почати з новин. Вони вчать писати оперативно, струнко, чітко висловлювати свою думку та брати коментарі», – відповіла Марія на питання студентки, з яких матеріалів варто розпочинати роботу в журналістиці.

На думку журналістки, саме інформаційні жанри вчать наполегливості та стресостійкості.

Однак серед надміру інформації сучасному суспільству все ж більше потрібні такі журналістські матеріали, які пояснюють дійсність. Саме тому Марія Курило-Алексевич порекомендувала студентам не боятися писати на серйозні теми, завжди пам’ятати про журналістську етику, добре готуватися та вчитися чути співрозмовників.

Зазначимо, що у 2019 році Марічка Курило-Алексевич увійшла у перелік найкращих медійників Львівщини.

Єлизавета Баурда, ЖРН-21с